Vorige

1 van 46

Volgende
Volgend artikel:

Wat verandert Corona aan jouw arbeidsovereenkomst?

We nemen het in de zomer niet al te nauw met onze werkuren. Is dit verstandig?

14 augustus 2019
Het is natuurlijk moeilijk in te schatten wat de geldende afspraken en regels zijn binnen jouw bedrijf. In sommige bedrijven wordt dit niet getolereerd, in andere is dit niet zo’n groot probleem zolang het werk maar gedaan wordt en er ook flexibiliteit is van de werknemers als het in bepaalde periodes drukker is.
prikklok

Dikwijls zijn de mensen ook gebonden aan allerlei systemen van tijdsregistratie en kunnen ze zich dus niet veroorloven om minder te werken. In andere functies is er de nodige vrijheid om je dag zelf in te vullen. Wanneer er geen concrete regels zijn in je bedrijf en je jezelf echter toch schuldig voelt, wil dit meestal zeggen dat je jezelf niet comfortabel voelt met de situatie en je het gevoel hebt dat je fout gedrag stelt.

Ken de grenzen

Dit gevoel is meestal een juiste indicator om te weten wanneer je over de grens van het toelaatbare gedrag gaat. Wanneer je niet zeker bent van de grenzen die het bedrijf stelt, neem je het best op met je manager. Hij zou hieromtrent duidelijke richtlijnen moeten geven. Zolang je je aan deze afspraken houdt, is er ook weinig reden om je schuldig te voelen.

(Ilse Claes is arbeidspsychologe en business group talent manager bij Tessenderlo Group).

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16558 andere jobs