Vorige

1 van 87

Volgende
Volgend artikel:

9 snelle tips tegen een overvolle mailbox

Wat met e-mail van ontslagen collega?

25 november 2020
e-mail na ontslag
Wanneer iemand een organisatie verlaat of wordt ontslagen, wat te doen met e-mails die (nog) op zijn of haar professionele e-mailadres terechtkomen?

De Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA), de privacy-waakhond in ons land, raadt bedrijven (en IT-afdelingen) aan om de mailbox van een werknemer - die zijn functie heeft verlaten - meteen te blokkeren.

Daarnaast suggereert de GBA om een automatisch bericht in te stellen zodat alle toekomstige verzenders op de hoogte worden gebracht van het feit dat de werknemer zijn functie heeft verlaten, en dit gedurende een beperkte periode (meestal 1 maand). Na deze periode wordt de mailbox best verwijderd. In geen geval kan het professionele e-mailadres op naam van een voormalige werknemer worden gebruikt.

Boete van 15.000 euro

De GBA nam dit standpunt naar aanleiding van een klacht van een CEO van een familiebedrijf, die samen met enkele collega’s werd ontslagen. Waarna nog hun professionele e-mailadressen actief bleven. In het geval van de CEO was dat zelfs meer dan twee en een half jaar na zijn vertrek nog het geval. De GBA legde het betreffende bedrijf voor dit alles een boete van 15.000 euro op.

E-GIDS: Het ontslag volgens de letter van de wet

(William Visterin)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 18073 andere jobs