Ongewenst gedrag
Vorige

1 van 240

Volgende
Volgend artikel:

Tips om contraproductief werkgedrag om te buigen tot gezond samenwerken

Wat kan ik doen als ik beschuldigd word van ongewenst gedrag?

Als een andere werknemer het vermoeden of een beschuldiging van ongewenst gedrag tegen jou uit, is het best de zaak zo snel mogelijk uit te klaren bij je werkgever, eventueel samen met de vertrouwenspersoon en/of preventieadviseur. Je hebt er alle belang bij positief mee te werken aan een juiste voorstelling van de feiten, zodat je werkgever geen verkeerd beeld van je krijgt.
#

Als ook je werkgever het vermoeden of de beschuldiging uit én je bent onschuldig, zal misschien niet meer bij dat bedrijf willen werken. Als je de arbeidsovereenkomst niet wil voortzetten, kan je overwegen om een dringende reden in te roepen. Zo kan je de arbeidsovereenkomst beëindigen zonder dat je een opzegtermijn moet presteren of een opzegvergoeding moet betalen aan je werkgever. Voor je dit doet, moet je je goed inlichten over je mogelijkheden.

Als je verder wil werken, heb je er alle belang bij constructief mee te werken aan het eventuele interne onderzoek en alle nuttige informatie te verstrekken. Uit deze medewerking kan al blijken dat het vermoeden of de beschuldiging volledig onterecht was. Als dat zo is, verdien je uiteraard eerherstel van je werkgever.

Naast de actiemogelijkheden die het arbeidsrecht je biedt, kan je overwegen een strafklacht wegens laster en eerroof neer te leggen.

(In samenwerking met Loyens Advocaten) 

9 augustus 2019

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook