Gelukkig op het werk
Vorige

1 van 874

Volgende

Wat is duurzaam HR precies?

HR is niet meer wat het vroeger geweest is. Dat komt door de steeds toenemende schaarste op de arbeidsmarkt. ‘Het zal voor bedrijven minder makkelijk zijn om voldoende werknemers te hebben, en dus ook om business te doen’, verduidelijkt Jan van den Nieuwenhuijzen, ceo van SD Worx.
Jan van den Nieuwenhuijzen
Jan van den Nieuwenhuijzen, ceo van SD Worx

‘Wie dat wel wil volhouden, zal een beleid moeten uitstippelen dat het bedrijf ervan verzekert voldoende mensen - met de juiste competenties - te hebben, niet enkel nu maar ook binnen tien jaar.’

Concreet

Duurzaam hr overstijgt de klassieke hr-taak om de juiste man (of vrouw) op de juiste plaats te zetten aan het juiste loon. Duurzame hr richt de blik op de uitdagingen die gepaard gaan met de veranderende wereld - de krapte op de arbeidsmarkt, de files, de vergrijzing, de balans werk-privé ... - en zoekt daar oplossingen voor in de manier waarop er gewerkt wordt.

De organisaties die zo ontstaan zijn veel meer ‘peopleminded’, wat een positief effect heeft op het engagement van werknemers. Op een krappe arbeidsmarkt is engagement niet alleen een onschatbaar voordeel voor een bedrijf, het is ook de beste levende reclame die een werkgever zich kan wensen.

Twee voorbeelden


(wv) – Foto: (kb)

20 mei 2011
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook