Persoonlijke ontwikkeling
Vorige

1 van 822

Volgende

Wat is Creativity Class?

8 augustus 2019
De Creativity Class is een vierdaagse businessgame, een organisatie van de Vlerick Leuven Gent Management School, Flanders DC en Jobat. Vierentwintig deelnemers van 22 tot 26 jaar wakkeren er hun ondernemerscreativiteit aan.
Creativity Class

Enkel het kruim van de veelbelovende kandidaten wordt toegelaten na een selectieopdracht en een assessment door Hudson. Die opdracht was niet van de poes: bedenken wat je concreet kan ondernemen om de gevolgen van de vergrijzing voor ouderen beter op te vangen.

Bovendien was de concurrentie voor deze editie groot. “Waar vorig jaar nog maar een 250-tal hun kans waagden, stelden dit jaar maar liefst zo’n 600 twintigers zich kandidaat. Bij de laureaten zaten opvallend meer vrouwen. In 2006 waren zij nog maar met 6, dit jaar waren ze in de meerderheid”, vertelt Stijn De Zutter van Vlerick.

Uiteindelijk werd een groep van 24 samengesteld met de ideale mix van competenties. Niet alleen de creatievelingen werden dus uitgekozen, maar ook goed kunnen samenwerken, resultaatgericht kunnen denken en resultaatgericht werken waren basisvereisten.

“Het is wel fijn dat je door de selectie hier met mensen samenzit die op dezelfde manier denken, maar ook complementair zijn”, merkt deelnemer Wouter Fransen op, in het dagelijkse leven communicatieadviseur bij het OCMW van Turnhout.

in samenwerking met Flanders DC    

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook