Verzekeringen
Vorige

1 van 17

Volgende
Volgend artikel:

Dit zijn de gekste extralegale voordelen

Wat gebeurt er met mijn hospitalisatieverzekering als ik van job verander?

Wat zijn de verschillende opties omtrent je hospitalisatieverzekering, wanneer je van job verandert, je ontslag krijgt of met pensioen gaat?
#

Ongeveer 4 miljoen Belgen genieten via hun werkgever, of die van hun partner of ouder, van een hospitalisatieverzekering. Een erg populair extravoordeel dus, maar wat als je van job verandert?

Dan heb je drie opties:

1. De hospitalisatieverzekering van je werkgever overnemen

Wanneer je ervoor kiest om de hospitalisatieverzekering van je werkgever over te nemen, dan geniet je van gelijkwaardige waarborgen. Maar opgepast, dat kan je best duur komen te staan. Zo moet je namelijk een leeftijdsgebonden premie betalen, die tot zelfs drie maal hoger kan liggen dan je oude premie.

2. Je verzekeren bij een ziekenfonds

Een betere optie is dan om een hospitalisatieverzekering af te sluiten bij een ziekenfonds. Hou wel rekening met de wachttijd en bekijk zeker de maximumleeftijd.

3. Een beschermende wachtpolis afsluiten

Een derde optie is de wachtpolis. Via de wachtpolis kan je zonder problemen overschakelen op een individuele hospitalisatieverzekering en betaal je een veel lagere premie dan zonder wachtpolis. Je bouwt namelijk met je maandelijkse bijdragen een reserve op, een soort prefinanciering op je premies. Pluspunt: de berekening van je bijdrage gebeurt op basis van je aansluitingsleeftijd.

Met dank aan Partena Ziekenfonds 

17 april 2013
Anderen bekeken ook