Hoelang mag je als jobstudent werken?
Per kalenderjaar mag je momenteel maximaal 600 uren werken als jobstudent, volledig vrij op te nemen tijdens het jaar, aan zeer interessante voorwaarden.
Ongeveer 4 miljoen Belgen genieten via hun werkgever, of die van hun partner of ouder, van een hospitalisatieverzekering. Een erg populair extravoordeel dus, maar wat als je van job verandert?
Dan heb je drie opties:
Wanneer je ervoor kiest om de hospitalisatieverzekering van je werkgever over te nemen, dan geniet je van gelijkwaardige waarborgen. Maar opgepast, dat kan je best duur komen te staan. Zo moet je namelijk een leeftijdsgebonden premie betalen, die tot zelfs drie maal hoger kan liggen dan je oude premie.
Een betere optie is dan om een hospitalisatieverzekering af te sluiten bij een ziekenfonds. Hou wel rekening met de wachttijd en bekijk zeker de maximumleeftijd.
Een derde optie is de wachtpolis. Via de wachtpolis kan je zonder problemen overschakelen op een individuele hospitalisatieverzekering en betaal je een veel lagere premie dan zonder wachtpolis. Je bouwt namelijk met je maandelijkse bijdragen een reserve op, een soort prefinanciering op je premies. Pluspunt: de berekening van je bijdrage gebeurt op basis van je aansluitingsleeftijd.
Met dank aan Partena Ziekenfonds
17 april 2013Per kalenderjaar mag je momenteel maximaal 600 uren werken als jobstudent, volledig vrij op te nemen tijdens het jaar, aan zeer interessante voorwaarden.
Wat maakt de job van een 'internal auditor' zo boeiend? Welke doorgroeimogelijkheden zijn er en wat kan je verdienen binnen interne audit?
Pensioenspaarders die in het bezit zijn van een individuele pensioenspaarrekening, hebben recht op een belastingvoordeel. Maar hoeveel bedraagt deze nu juist?
Je hoort wel eens verhalen over stagiairs die enkel koffie zetten en kopietjes maken. Hoe vermijd je dat je stage een fiasco wordt?
De sector van telecom, ICT & internet is zeer breed en uiterst divers. Welke gemiddelde lonen én extralegale voordelen zijn er gangbaar?
Het probleem van spanning op het werk lijkt al jaren alleen maar toe te nemen, en de pandemie heeft daarbij niet geholpen...
Je hebt gesolliciteerd, bent uitgenodigd, maar na je interview hoor je niks meer. Geen paniek: radiostilte betekent dan niet altijd een afwijzing.
Wie graag reist, heeft geld nodig. Wie fulltime werkt om dat geld te sparen... heeft amper de tijd om te reizen. Hoe kan je die twee dan toch combineren?
Het is een Belgische primeur: de opleiding tot pretparkmedewerker...