Evenwicht werk-privé
Vorige

1 van 828

Volgende

Waarom je best een foto van je lief op bureau hebt ...

13 juli 2012
Bij de ene werknemer ligt het bureau er doodsaai bij, bij de andere staat het vol met kaartjes, grappige gadgets en leuke foto’s van familie en vrienden. Dat laatste blijkt trouwens best een goed idee. Onderzoek wijst immers uit dat we ons beter voelen en ons sneller herpakken na negatieve gebeurtenissen wanneer we kijken naar iemand die we graag zien.
Foto's op bureau

Volgens een studie van de Cornell University worden negatieve gedachten na een onaangenaam voorval gereduceerd wanneer men direct aan een geliefde denkt. Zelfs een maand later na de feiten kan die gedachte nog steeds leiden tot minder psychologische en fysieke gezondheidsproblemen.

Minder negatieve gedachten

“Onze eigen herinneringen kunnen een belangrijke bron van stress zijn. Aan een recente breuk of een slecht examen denken, beïnvloedt ons gemoed op een negatieve manier”, zegt co-auteur Vivian Zayas, assistent-professor in de psychologie. “Denken aan iemand belangrijk, zoals je moeder of je partner, door bijvoorbeeld naar een foto ervan te kijken, kan dan weer negatieve gedachten onderdrukken.”

In de reeks experimenten die de onderzoekers van Cornell University uitvoerden, moesten deelnemers eerst aan een negatieve gebeurtenis denken. Vlak daarna moesten ze herinneringen aan een geliefde, met behulp van een foto bijvoorbeeld, oproepen. Wat bleek? Diegenen die aan hun geliefde moesten denken, herstelden vlugger en waren minder vatbaar voor negatieve gedachten. Zelfs een maand later kampten zij nog steeds met minder psychologische of fysieke gezondheidsproblemen. Een foto van je lief op je bureau is dus ideaal om je weer op te peppen na die scheldpartij van je baas …

(nm) – Bron: Medicalxpress.com 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook