Jaarlijkse vakantie
Vorige

1 van 173

Volgende

Waar naartoe met je kinderen tijdens de vakantie?

15 februari 2010
Een bedrijfscrèche waar kinderen van het personeel opgevangen worden, is erg duur. Heel wat populairder bij bedrijven, want een pak goedkoper, is vakantieopvang.
kinderopvang door je werkgever

Zo organiseert Axa vakantiekolonies waar kinderen tussen drie en veertien jaar oud voor een kleine bijdrage worden opgevangen tijdens de zomer-, paas- en kerstvakantie.

Kinderhappenings tijdens schoolvakanties

Ook de provincie Vlaams-Brabant organiseert kinderhappenings tijdens de schoolvakanties. “Dat is een vorm van speelpleinwerking waar kinderen van werknemers van 9 uur ‘s ochtends tot 4 uur ‘s middags terechtkunnen”, vertelt diensthoofd personeel Pierre Hertogs. “We doen dat niet doorlopend, maar af en toe eens een week.”

Denkt hij er nooit aan het aanbod uit te breiden? “Uit een studie van onze sociale dienst enkele jaren geleden bleek daar vanuit de werknemers weinig interesse voor te zijn. Niet iedereen beschouwt opvang op het werk als de beste oplossing. Van onze achthonderd medewerkers werken er driehonderd verspreid over de provincie. Voor hen zou het bijzonder onpraktisch zijn om hun kinderen naar een centraal opvangpunt te brengen.”

De provincie voorziet wel in andere maatregelen zoals glijdende werkuren, deeltijds werken, loopbaanonderbreking en arbeidsduurvermindering om het gezinsleven van jonge ouders makkelijker te maken.

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook