Starters Vorige

1 van 102

Volgende

Waar kunnen de meeste starters aan de slag?

Het aannemen van pas afgestudeerden wordt door 3/4 van de HR-professionals voor het grootste deel intern afgehandeld. Waar deze starters binnen het bedrijf precies terechtkomen?

1 september 2010

Delen

premier job

De meest populaire departementen zijn het administratief secretariaat, het technisch departement, sales en financiën & boekhouding.

Binnen de leidinggevende kaderleden, HR en het juridisch departement worden over het algemeen het minst starters aangenomen.

Chart: 20100831_grafiek1

Tags:
20100831_grafiek1
Powered By: iCharts | create, share, and embed interactive charts online
                  

Bedrijven met 100 werknemers en meer staan meer open voor starters dan kleinere bedrijven. Gemiddeld één op de drie van deze bedrijven neemt in ieder departement starters aan, terwijl dat bij de kleinere bedrijven slechts één op zes is. (nvdr: Als bedrijven zeggen geen starters aan te nemen, kan dit ook betekenen dat ze op dit moment helemaal geen aanwervingen doen, bijvoorbeeld door de crisis.)

Binnen elk departement worden starters meer aangenomen bij bedrijven met meer dan 100 werknemers dan bij kleinere, maar dit verschil is het grootst binnen het departement IT (11% van de kleinere bedrijven t.o.v. 39% bij de grotere bedrijven). Dit zal uiteraard vooral liggen aan het feit dat heel wat kleinere bedrijven geen eigen IT-dienst hebben.

in samenwerking met Securex                   

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?