Gezondheid
Vorige

1 van 655

Volgende

Vrouwenbureaus zijn het smerigst

Op kantoor hou je beter je handen af van de bureaus van je vrouwelijke collega’s. Die zijn het smerigst, zo blijkt.
#

Op kantoor wemelt het van de bacteriën en de schimmels. Vooral bureaustoelen, vloerbedekking, plantenbakken en toetsenborden zijn een prima voedingsbodem.

Op zich kan dat geen kwaad. Bacteriën en schimmels vind je overal. Zelfs op een werkplek die prima wordt schoongemaakt. Een werkplek met te veel bacteriën en schimmels kan echter leiden tot meer verzuim en verminderde productiviteit. Door de crisis bezuinigen op het aantal schoonmaakbeurten in het bedrijf is dus geen goede zaak.

Want vooral slecht of te weinig schoonmaken, is de oorzaak van de groei van deze micro-organismen. En dat gebeurt vooral op kantoren. Het gaat zelfs zo ver dat arbeiders in fabriekshallen vaak beter af zijn door de strenge veiligheids- en hygiënevoorschriften.

Meeste bacteriën bij vrouwen

Vreemd genoeg zijn de bureaus van vrouwen vele malen smeriger dan dat van hun mannelijke collega's. Vooral in de laden, op het toetsenbord en op de telefoon van de dames stikt het van de bacteriën. Dat zeggen wij niet. Dat blijkt uit heel objectief onderzoek, van de Universiteit van Arizona nog wel. Oorzaak: de rondslingerende make-up, handcrème en handtasjes.

9 november 2009
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook