Jaarlijkse vakantie Vorige

1 van 150

Volgende

Vrouwen laten werk makkelijker los

Vrouwen zijn op vakantie veel minder bereikbaar dan mannen, zo blijkt uit een rondvraag van het bedrijf Ricoh onder ruim 500 Nederlandse werknemers.

6 september 2010

Delen

vrouw op vakantie

20 procent van de mannen is tijdens de vakantie bereikbaar voor belangrijke zaken op het werk. Vrouwen zijn veel beter in staat om tijdens hun vrije momenten het werk los te laten. Slechts 7 procent checkt op vakantie haar e-mail.

20 procent van de bevraagden laat zijn of haar mail controleren door een collega tijdens de vakantie. 7 procent maakt zijn mailbox zelfs volledig toegankelijk, zodat collega’s geen belangrijke berichten of documenten moeten missen.

Taken overdragen

Meer dan de helft van de werknemers (64 procent) draagt tijdens de vakantie zijn taken gedeeltelijk over op iemand anders, 15 procent doet dat zelfs volledig.

Juristen blijken zich op vakantie het minst bezig te houden met hun werk. Slechts 6 procent van de mensen die in de juridische dienstverlening werken, leest regelmatig zijn mail. Niet meer dan 13 procent is telefonisch bereikbaar.

Werknemers uit de ICT-sector zijn het meest bezig met hun werk. 15 procent checkt in zijn vrije tijd regelmatig zijn mailbox. Van de werknemers in de financiële dienstverlening doet 13 procent hetzelfde.

(mo)   

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?