“Volg je een technische richting? Denk dan zeker aan Infrabel”

Starten als technieker bij Infrabel biedt je een uitzicht op een loopbaan met mooie verantwoordelijkheden. Studieniveau of afkomst zijn daarbij niet van belang, wel je technisch inzicht en goesting om bij te leren. Het verhaal van Ali Sahan, ‘technisch sectorchef’ Onderstations en Bovenleidingen voor Infrabel, is het bewijs.

Delen

‘Technisch sectorchef’, of kortweg ‘TS’ is een behoorlijk verantwoordelijke functie bij Infrabel. Ali Sahans zone omvat de hele regio Noord-Oost, een driehoek tussen grofweg Essen, Vilvoorde en Hasselt. Binnen die zone is hij verantwoordelijk voor de vernieuwing van de bovenleidingen. "Dat zijn de elektrische leidingen boven de sporen”, vertelt Ali Sahan in zijn kantoor in het monumentale Antwerpse Centraal Station.

“De onderstations zijn de voedingsstations waar de hoogspanning voor de bovenleidingen wordt gelijkgericht, op het juiste voltage gezet en beveiligd. Je vindt ze om de 10 à 12 kilometer langs de sporen.”

Onder stroom

“In de praktijk hou ik mij vooral bezig met wijzigingen en vernieuwingswerken van de bovenleidingen”, vervolgt Ali Sahan. “Voor het onderhoud van bestaande bovenleidingen staan andere collega’s in. Ik word bijvoorbeeld opgeroepen als er aanpassingswerken gebeuren aan een wissel waarbij dan ook de bovenleidingen aangepast moeten worden. Die werken worden dan uitgevoerd door aannemers waarbij ik zorg voor de coördinatie en de opvolging en mijn team zorgt er uiteraard voor dat het treinverkeer snel terug veilig kan rijden.”

Bureaujob en buitenactie

Hoe ziet Ali Sahans werkdag eruit? “Op sommige dagen is het echt kantoorwerk: mails checken, projectvergaderingen plannen met de aannemer en andere diensten… zoals voor de werken aan de Draakplaats in Berchem waar we nu mee bezig zijn. Eén van de spoorbruggen daar moet vervangen worden, de andere was aan onderhoud toe. Om die werken uit te voeren, kun je niet zomaar het treinverkeer stilleggen. Dat voer je in fases uit: om één brug te kunnen vernieuwen, is er veel logistiek en planning nodig. Op andere dagen sta je op het terrein. Vaak in het weekend of ’s nachts. Op de Draakplaats ben ik vaak aanwezig, en dat van zaterdag om 22 uur tot zondag om 17 uur, met enkele collega’s en de aannemer.”

Begonnen als technieker

Teamwerk is het zeker: Ali Sahan werkt samen met collega’s die verantwoordelijk zijn voor andere zones en stuurt ook een aantal medewerkers aan, waaronder twee techniekers: de job waarin Ali 20 jaar geleden zelf begon bij Infrabel. “Mijn eindwerk voor mijn studies elektrotechnieken ging over motoren”, blikt hij terug.

Ali Sahan van Infrabel

“Eén van de juryleden werkte bij Infrabel. Hij raadde me aan om voor een job te kiezen waarin ik kon doorgroeien. Zo ben ik begonnen als technicus elektromecanicien in Antwerpen-Berchem. Wij stonden vooral in voor het onderhoud aan de bovenleidingen of voor ingrepen bij incidenten. Een operationele job met veel buitenwerk en variatie.”

Vlot doorgroeien

Na negen jaar als technicus nam Ali deel aan interne selectiegesprekken om door te groeien naar een functie met meer verantwoordelijkheid. “In die functie heb ik een tijdje gewerkt bij de verdelerkamer van de bovenleiding en de voeding. Dat was vooral binnenwerk. Daarna kreeg ik een kans om te starten bij vernieuwingswerken. In 2011 nam ik opnieuw deel aan interne selectiegesprekken voor een nog hogere functie.

Dat je kan doorgroeien bij Infrabel, daar hoef je Ali Sahan niet meer van te overtuigen. Ziet hij dat ook in zijn omgeving? “Mijn collega’s die gestart zijn als elektrotechnieker hebben allemaal een vergelijkbaar doorgroeiverhaal”, beaamt hij. “De doorgroeimogelijkheden zijn zeker de laatste tijd heel mooi. Met een A2-diploma elektromechanica, elektriciteit, elektronica… kom je aan de bak bij Infrabel én kan je doorgroeien naar functies van bachelor- of zelfs universitair niveau. Een collega heeft automechanica gedaan en die kwam ook in aanmerking. Infrabel biedt je een opleiding van minstens een jaar. Dat is nodig, want de job is sowieso totaal anders dan wat je op school leert.”

Mooie anciënniteit

Conclusie? “Ik heb nooit een dag gehad dat ik tegen mijn zin naar het werk ga. De werkzekerheid is mooi. En je loon stijgt mee met de jaren, zeker als je een paar keer meedoet aan interne selectiegesprekken. Je kan opleidingen volgen. Ikzelf heb via zelfvorming opleidingen gevolgd tot leidinggevende en people management. Daarvoor hoef je dus niet op cursus. Als het een verplichte opleiding is, worden er wel data vastgelegd. Infrabel is sowieso een interessante werkgever, want de spoorwegen zullen er altijd zijn”, besluit Ali Sahan.

Interesse? Kom dan zeker een kijkje nemen op de volgende Infrabel Job Day.
Inschrijven kan via www.infrabel.be/nl/jobdays

(William Visterin)

20 september 2019

Delen

Bekijk alle jobs

Ontvang nieuwe jobs via e-mail

Ontvang nieuwe 'Infrabel' jobs meteen in je mailbox.

We sturen je geen reclame.