Mobiliteit
Vorige

1 van 111

Volgende

VIDEO: Met de jetpack naar je werk

9 september 2013
Heb je het werkelijk helemaal gehad met die dagelijkse files? Of ben je die saaie treinrit – waar je bovendien niet altijd op kan rekenen – meer dan beu? Dan is de jetpack misschien wel iets voor jou!
jetpack

De jetpack. Het klinkt voor velen wellicht erg futuristisch in de oren, maar dat is het eigenlijk niet (meer). Nieuw-Zeeland heeft namelijk de toestemming gegeven aan ontwikkelaar The Martin Aircraft Company om bemande testvluchten uit te voeren met de jetpack, een gemotoriseerde rugzak waarmee je in de lucht kan vliegen.

The Martin Aircraft Company is van plan om de 'raketrugzak' in 2014 op de industriële markt te brengen. Een jaar later zou het beschikbaar moeten worden voor het grote publiek. Maar wat maakt deze jetpack nu zo interessant? Ceo Peter Coker legt uit: "In het verleden hadden gelijkaardige toestellen maar een beperkt uithoudingsvermogen. Wij wilden iets ontwikkelen dat je echt dagelijks kan gebruiken."

VIDEO

De ontwikkeling van een betrouwbare jetpack duurt nu al zo'n 30 jaar. Een tiental prototypes zijn de revue gepasseerd, maar ondertussen kan het nieuwste protype, de 'Martin 12', tot een kilometer hoog vliegen en snelheden halen van 70 kilometer per uur. Voorlopig werden tests met de jetpack grotendeels met dummies uitgevoerd via een afstandsbediening. De bemande testvluchten moeten binnenkort meer duidelijkheid brengen over de veiligheid ervan.

Iets voor jou? Hou je spaarboekje dan al maar klaar, want de verwachte kostprijs ligt tussen 115.000 en 135.000 euro. Uiteraard parachute inbegrepen!

(nm) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook