Welke job past bij mij?
Vorige

1 van 811

Volgende
Volgend artikel:

De 10 vuilste jobs ter wereld

Verslaafd aan Facebook? Dan zijn deze 7 jobs iets voor jou!

Vind je het leuk om een foto te posten, een bericht te liken en interessante personen te ontdekken? Kan je geen vijf minuten zonder Facebook en hebben ook andere sociale netwerksites geen geheimen voor je? Dan is één van deze jobs ongetwijfeld op je lijf geschreven.
#

1. Fotograaf

Kan je niet zonder je camera? Facebook, Instagram en Twitter zijn voortaan je beste vrienden. Geen betere manier om je foto’s aan het grote publiek te tonen en naambekendheid te verwerven. Een paar likes van populaire fotografen zal je business ongetwijfeld ten goede komen.

2. Recruiter

Als recruiter ga je online op zoek naar een geschikte kandidaat voor een bepaalde job. Uit een Facebookprofiel kun je heel wat afleiden over de persoon zelf. Uiteraard is het ook belangrijk om als bedrijf het verschil te maken en aanwezig te zijn op sociale netwerken. Op die manier is je onderneming gegeerd en krijg je bij een vacature meerdere kandidaten over de vloer.

3. Tech blogger

In een wereld waar niemand zonder technologie kan, zijn de tech bloggers onmisbaar. Een nieuwe app of een uniek accessoire voor de smartphone? Zij testen het voor je uit en vertellen je er alles over. Kwestie dat jij geen kat in een zak koopt.

4. Productmanager

Denk je vaak na over hoe een product, een app of een site nog beter kan? Dan schuilt er ongetwijfeld een productmanager in je. Zij kijken kritisch naar een product en denken na over wat anderen nog missen. Een productmanager houdt altijd zijn klant voor ogen en onderzoekt welke redenen nodig zijn om over te gaan tot een effectieve aankoop.

5. Developer

De productmanager is het brein, de developer daarentegen heeft de magische handen. Hij of zij zet een bepaald concept om tot werkelijkheid. Van applicaties en blogs tot websites. Developers bouwen ze het van begin tot einde.

6. Social media marketingmanager

Een job die tien jaar geleden nog niet bestond. Vandaag promoten bedrijven alsmaar meer hun product online. En daarvoor heb je natuurlijk iemand nodig met kennis van de digitale wereld. Van blogs en podcasts tot online verkoop, een social media marketingmanager is van alle markten thuis.

7. Analyst - User Operations

Ben je verslaafd aan Facebook maar heb je niet de kennis voor bovenstaande jobs? Dan kun je ook nog Analyst - User Operations worden. Je onderzoekt dan of iemand al dan niet terecht werd gerapporteerd, voor misbruik bijvoorbeeld, en je beantwoordt de vragen van de gebruikers.

(dt/em) - Bron: U.S. News 

3 november 2017

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook