Vorige

1 van 46

Volgende
Volgend artikel:

Grensarbeiders, opgelet tijdens de coronacrisis

Verband tussen werkloosheid en prematuur overlijden

18 april 2011
Wie werkloos is, moet zich niet alleen zorgen maken over de huur, de rekeningen en de zoektocht naar werk, maar ook over zijn leven. Uit recent onderzoek blijkt dat werklozen – en dan vooral jonge mannen – een verhoogd risico lopen om vroeg te sterven.
dood

Volgens het internationaal onderzoek, dat werd uitgevoerd door de McGill University in Montreal, verhoogt werkloosheid het risico op een vroegtijdige dood met 63 procent.

De wetenschappers vinden een verklaring voor de resultaten in het feit dat werklozen doorgaans meer stress hebben en een lagere sociale en economische status.

Ongezonde praktijken

Volgens Eran Shor, professor sociologie aan de McGill University, geeft de werkloosheid soms aanleiding tot een aantal ongezonde praktijken, zoals roken, drinken en minder gezond eten.

Werkloze mannen lopen tot 40 procent meer risico om vroeg te sterven dan werkloze vrouwen. Dat wijst er volgens de onderzoekers op dat mannen in onze maatschappij nog steeds verondersteld worden het belangrijkste deel van het inkomen binnen te brengen voor hun gezin. Wanneer zij daar door werkloosheid niet in slagen, brengt dat extra veel stress met zich mee.

(mo)  

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14619 andere jobs