Vorige

1 van 243

Volgende
Volgend artikel:

Wanneer is het ideale moment om opslag te vragen?

Vanaf welk loon ben je gelukkig?

9 augustus 2016
Toegegeven, je salaris is maar één van de vele factoren die bepalen of je gelukkig bent op het werk. Leuke collega’s en een toffe job zijn ook belangrijk. En toch ...
Hoe gelukkig maakt geld?

Geld maakt niet gelukkig, zegt een wijdverspreid cliché. Toch zeggen werknemers in een Britse studie dat ze zich tevreden zouden voelen met een jaarloon van minstens 44.500 euro. Bovendien willen ze een spaarpot van tenminste 35.000 om zich financieel gelukkig te voelen. Dan denken ze zichzelf te kunnen verwennen op allerlei luxe zonder voortdurend hun rekeningsaldo in de gaten te moeten houden.

Moeilijk rondkomen

Maar voor velen zal het wellicht bij dromen blijven aangezien 16 procent van de bevraagden zijn financiële situatie als slecht bestempelt. Zij hebben het naar eigen zeggen vaak moeilijk om de rekeningen te betalen. Daarnaast zegt 57 procent het wel goed te doen van dag tot dag, hoewel ze enkel aan het essentiële geld kunnen spenderen. Amper 9 procent zegt tevreden te zijn met zijn financiële situatie.

“Velen willen niet noodzakelijk rijk zijn, maar willen wel kunnen kopen wat ze willen, wanneer ze het willen, zonder zich achteraf schuldig te voelen”, zegt Ed Bowsher van lovemoney.com, dat het onderzoek uitvoerde.

De rondvraag bij 3.000 Britten bracht ook nog aan het licht dat naast een jaarloon van 44.500 euro, ook nog een woonst meer dan een half miljoen euro vereist is om zich financieel tevreden te voelen. Meer dan de helft van de bevraagden denken dit punt nooit te zullen bereiken. Zij die daar wel in geloven, menen dat het zeker tot hun 53ste zal duren eer hen dat lukt.

(ks) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14893 andere jobs