Opleidingen
Vorige

1 van 246

Volgende

Van kwaliteitscoördinator tot uitbater van een benzinestation

Maandag 2 maart. Op die dag begon de vijftigjarige Jan Kampers in Kapellen aan zijn nieuwe loopbaan als uitbater van een Total-benzinestation. Tot 28 maart werkte hij in de, inmiddels zwaar bedreigde, Antwerpse Opel-fabriek. Dertig jaar lang. Als teamleider, groepsleider en, sinds kort, als kwaliteitscoördinator; een promotie die hij nog maar enkele weken op zak had.
#

Maar Jan had andere plannen. "Jaar na jaar heb ik de donderwolken boven Opel zien samenpakken. Op een bepaald moment heb ik voor mezelf beslist dat ik daar weg moest, op voorwaarde dat ik een job vond die ik graag zou doen en waar ik voldoening uithaalde."

Een bordje 'uitbater gezocht' bij het benzinestation waar Jan al jaren klant was, bracht zijn plan in een stroomversnelling. "Dezelfde avond nog heb ik mijn cv op het internet geplaatst en is de selectieprocedure in gang gezet. Tweemaal ben ik uitgenodigd voor een gesprek. Daarna zijn de mensen van Total ook nog eens bij mij thuis geweest. De volgende stap was de ondertekening van het contract."

Eigenlijk heeft Jan nooit getwijfeld aan zijn carrièreswitch. "Vanaf het moment dat ik mijn cv heb opgemaakt, ben ik er de volle honderd procent voor gegaan." Toch is zijn nieuwe job niet zonder gevolgen. In plaats van 38 uur werkt hij nu 76 uur per week. "Het station, en de shop, zijn zes dagen op de zeven open en elke dag passeren er hier ongeveer vijfhonderd wagens. Maar het is aangenaam werken en ik ben gelukkig. Misschien is het wel een voordeel dat ik van de ene multinational naar de andere ben overgestapt. Aan opleiding en ondersteuning heb ik alvast geen gebrek."

Had hij dezelfde keuze gemaakt als Opel het nog wel goed deed? "Dat denk ik niet", geeft Jan toe. "De huidige crisis heeft mijn keuze zeker beïnvloed." Ex-collega's met gelijkaardige plannen is Jan nog niet tegengekomen. "Toch vonden ze het allemaal een heel slimme beslissing. En niet alleen de collega's zeggen dat."

Jan hoopt voor nog minstens tien jaar zijn benzinestation te kunnen uitbaten. "Het is hard en lang werken, maar nu ik mijn eigen baas ben, voelt dat toch iets anders aan. Het werk is ook iets minder stresserend dan mijn job bij Opel."

8 augustus 2019
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook