Gelukkig op het werk
Vorige

1 van 921

Volgende

Top 10 droomjobs met gelukkigste werknemers

Maakt geld gelukkig? Naast toffe collega’s en een interessante jobinhoud, is loon inderdaad ook een belangrijk meetinstrument voor geluk. Dat bewijst de volgende beroepenlijst, samengesteld door onderzoekers van de University of Chicago.
#

10 jobs met gelukkige werknemers

 1. Priester
  Jay Terbush is al 25 jaar priester. Hij heeft nog geen dag spijt gehad van zijn carrièrekeuze: 'Ik hou van de verscheidenheid aan taken die je als priester moet uitvoeren', vertelt hij op businessinsider.com. En tot dat takenpakket behoort preken, lesgeven, voor mensen in nood zorgen, speciale gebeurtenissen vieren, mensen begeleiden tijdens hun zoektocht naar het leven, enzovoort. De verantwoordelijkheid en het privilege om mensen te helpen bij problemen, inspireert Terbush om een beter mens te zijn.
  >> Het loon van een priester?
   
 2. Brandweerman
  Ze hebben dan wel een veeleisende en gevaarlijke job, toch zijn brandweermannen doorgaans erg gelukkig met hun jobkeuze. Dat kan ook niet anders, iemand die zijn eigen leven in gevaar brengt om andere mensen te helpen, móét zijn job wel graag doen. Bovendien halen ze heel wat voldoening uit hun werk: ze helpen mensen en proberen hun meest waardevolle bezittingen veilig te stellen. Omdat brandweermannen nauw samenwerken en op elkaar moeten vertrouwen, creëren ze een hechte band. Dat laatste is een onmisbare schakel tot geluk.
  >> Hoeveel verdient een brandweerman?
   
 3. Fysiotherapeuten
  Fysiotherapeuten hebben een nauwe band met hun patiënten. Ze moeten hen motiveren om steeds zoveel mogelijk uit zichzelf te halen en de pijn te verbijten als deze ondraaglijk is. De band die ze hierdoor opbouwen met hun patiënten is vaak heel belonend voor de therapeuten, zo blijkt.
   
 4. Auteurs
  Bestsellerauteur Stephen King legt in zijn boek 'On writing' uit waarom schrijven een droomjob is. 'Schrijven draait niet om zoveel mogelijk verdienen of vrienden te maken. Het draait om het verrijken van het leven van je lezers en dat van jezelf. Het gaat om vallen en opstaan en over iets heen geraken. Het gaat om gelukkig worden.' Dat schrijvers gelukkig zijn met hun job, zullen we maar geloven zeker?
  >> De 6 rijkste schrijvers van allemaal
   
 5. Leerkracht buitengewoon onderwijs
  Hoewel hun job niet te onderschatten is, zijn de meeste leerkrachten uit het buitengewoon onderwijs gelukkige werknemers. De reden die veel leerkrachten aanhalen is de band die ze opbouwen met hun leerlingen. Bovendien is de uitdaging om de leerlingen telkens weer te motiveren groter dan de vermoeidheid na een dag werken.
   
 6. Leerkrachten
  Leerkrachten zijn doorgaans heel gelukkig met hun job. In het onderwijs staan is niet altijd de makkelijkste job: leerlingen die tegenwerken, te luidruchtig zijn … Maar de vele vakantiedagen, goede uren en de band die ze hebben met leerlingen en collega's, maakt veel goed.
  >> Het loon van een leerkracht in het basisonderwijs?
   
 7. Artiesten
  Hoewel een job als artiest niet altijd goed betaald wordt, hebben artiesten niet te klagen over hun job, blijkt uit een studie van Amerikaanse onderzoekers. Ze hebben immers van hun hobby hun beroep kunnen maken. Ook de flexibiliteit die ze ervaren als artiest en de creativiteit die ze dagelijks in hun werken mogen stoppen, maakt van hen gelukkige werknemers. Bovendien zijn de volgende zes activiteiten niet zomaar verkozen tot de activiteiten die mensen het gelukkigst maken: theater, dans, zang, musea bezoeken, kunst en ambachten.
  >> Hoeveel verdient een Vlaamse artiest?
   
 8. Psychologen
  Psychologen hebben niet te klagen over hun loon. Toch duiden zij als geluksfactor niet meteen 'loon' aan. De voldoening die ze krijgen van mensen door hen te helpen, is eens zo belangrijk. En wie beter dan een psycholoog, weet hoe hij gelukkig kan worden?
  >> Het loon van een psycholoog?
   
 9. Vertegenwoordiger van de dienst verkoop
  Bij financieel vertegenwoordigers staat alles in het teken van geld. Ze verkopen leningen, beleggingsfondsen en adviseren klanten over investeringen en geldbeheer. Naast een goed loon, krijgen ze vaak ook bonussen. Dat bij hen het loon wel een rol speelt, is niet zo heel vreemd dus.
   
 10. Bedrijfsingenieurs
  Bedrijfsleider word je niet zomaar. Vaak zijn het mensen die al van kleins af aan dromen om deze richting uit te gaan. Omdat ze hun werk zo graag doen, blijven ze gemotiveerd en hebben ze plezier in hun werk.
  >> Het loon van een ingenieur? 

(mw) – Bron: businessinsider.com 

15 oktober 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook