Jobs met toekomst
Vorige

1 van 399

Volgende

Telenet-CEO Duco Sickinghe: "Internet ís niet duur"

26 januari 2010
Terwijl veel bedrijven het voorbije jaar in het rood gingen, noteerden de telecombedrijven nog groei. Volgens Telenet-CEO Duco Sickinghe kan nochtans elke zekerheid snel omver gegooid worden.
Telenet-CEO Duco Sickinghe
Telenet-CEO Duco Sickinghe

Waaraan ligt het dat de telecom zo vaak met de vinger gewezen wordt?

Misschien ligt dat voor een stuk aan de tijdgeest. Zijn er klachten over Telenet bij de ombudsman? Natuurlijk. Maar als het om twee op de duizend klanten gaat, kan je dat toch niet slecht noemen? Veertig procent van de bonus van onze top 100-managers wordt trouwens uitbetaald op basis van de klanttevredenheid.

Speelt er misschien wat afgunst mee in de kritiek op uw sector?

De mobiele sector wordt erg geviseerd, zeker in zijn prijszetting. Maar wij hebben ook veel klanten laten upgraden, meer capaciteit gegeven voor hetzelfde bedrag. Ons pakket ComfortNet is de laatste twee jaar zo eigenlijk een kwart goedkoper geworden. Het beeld van duur internet is een beetje scheefgetrokken.

Jullie openen in februari een nieuw contactcenter in Herentals. Daar zouden 100 mensen aan de slag kunnen.

Door het toenemend aantal klanten moeten we wel meer klantenservice leveren. Het is een geluk dat we kunnen aanwerven. Ondanks de crisis willen mensen nog altijd internet en digitale tv hebben. Telenet zit dus in een sector die relatief onafhankelijk staat ten opzichte van de crisis. Toch komt het succes niet uit de lucht vallen. Daarom innoveren we voortdurend.

Is de prijszetting ook belangrijk om in innovatie te kunnen investeren?

Het is vooral belangrijk om winst te maken. Het bedrag dat wij hebben geïnvesteerd in innovatie lag heel hoog. We hebben onze aandeelhouders jarenlang op het hart gedrukt dat ze geduld moesten hebben. Intussen halen we een omzet van meer dan een miljard euro.

Hoe ziet u de telecom de komende jaren evolueren?

De volgende tien jaar gaat de omwenteling van de mediabedrijven plaatsvinden. Dat zal ons ook raken. De consument zal media anders consumeren, bijvoorbeeld door de e-book reader. Bij Telenet is er één zekerheid: over vijf jaar is ons speelveld voice-video-data helemaal anders. Ik wil ons veld wel verbreden, maar niet in onze core competence. Ik zie geen voortekenen voor fusies waarover men vaak speculeert. Ook bij Telenet niet.

Telenet verwacht een omzetgroei van 16 procent. Is dat haalbaar?

Dat is de guidance die we vooropgesteld hebben. Het is ambitieus, dat geef ik toe. Natuurlijk heb ik ook wel schrik gehad van mogelijke effecten van de crisis. We mikten dan ook eerst op 12 procent. Maar bij de halfjaarlijkse resultaten van 2009 zagen we dat die schrik onterecht was en trokken we het cijfer op. We verwachten dat ook 2010 een goed jaar wordt voor Telenet.

(ks)   

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook