Aangeboden door Tectum Group

Tectum Group zoekt vers bloed om werven te leiden

22 oktober 2021
Tectum Group blijft groeien. De expert in daken, gevels en balustrades zoekt daarom naar een pak nieuwe projectleiders voor zijn vestigingen in Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Brussel. “De vrijheid en verantwoordelijkheid maken deze job heel fijn”, klinkt het lovend bij Brecht en Bjorn, ervaren projectleiders bij Tectum Group.

Renovatie-, nieuwbouw- en onderhoudswerken aan daken, gevels en balustrades. Het is al decennialang de corebusiness van Tectum Group, die daarvoor kan terugvallen op 400 vakspecialisten. Met negen uitvoerende vestigingen in ons land is de bouwgroep voortdurend op zoek naar nieuwe krachten, waaronder momenteel zeven projectleiders om verschillende locaties te versterken.

Diverse profielen komen in aanmerking om op te starten. “Tectum Group geeft heel veel kansen”, zegt Brecht Pieters. Hij mocht zelf – vier jaar geleden ondertussen – als onervaren schoolverlater meteen opstarten bij het bedrijf. “Ik ben toen begonnen als junior projectleider. Met de hulp van mijn collega’s en een pak opleidingen die ik mocht volgen, kon ik mij opwerken tot projectleider. Tot op vandaag krijg ik de mogelijkheid om te blijven bijleren, met cursussen die mij aanspreken om verder te groeien als mens en binnen mijn functie.”

Bjorn Van Bergen had wel al enige werkervaring toen hij dertien jaar geleden zijn kans waagde bij Tectum Group. “Maar ik kwam uit een volledig andere wereld, die van de gsm-masten en -uitrustingen. Ik wist destijds niets af van daken maar ik was het wel gewoon om leiding te geven aan mensen op een werf. Al snel leerde ik alle geheimen van platte daken en de aannemerij kennen. Zo ben ik geleidelijk aan meegegroeid met de firma. Vandaag sta ik junior projectleiders bij en daar mogen nog heel wat mensen bijkomen. We zoeken trouwens zowel mannen als vrouwen. In verschillende teams leiden we momenteel vrouwen op. We houden van een gezonde mix aan types mensen in onze organisatie.”

Familiale waarden

“Als projectleider ben je vooral een centraal aanspreekpunt voor de architect, klant en onderaannemer”, gaat Brecht verder. “Je moet sociaal en communicatief zijn en sterk in je schoenen staan om die mensen te kunnen aansturen. Je krijgt van de groep veel verantwoordelijkheid en vrijheid om je job zelf flexibel in te vullen en dat is heel fijn. Iedereen is anders en werkt met eigen accenten. Er is niet één correcte manier van werken die iedereen moet volgen. Er zit ook een pak variatie in de job. Elke dag is helemaal anders en bij momenten ook wat onvoorspelbaar. Daar hou ik wel van.”

Bjorn knikt. “Tectum Group kijkt naar jou als mens. Stel dat je in een nieuw samengesteld gezin leeft, waarbij weken van elkaar kunnen verschillen, dan wordt gekeken naar hoe je je werk optimaal kan laten verlopen in combinatie met je gezinsleven. We kunnen ook op elkaar rekenen, ook al zitten we verspreid over het land, onder meer via het kennisplatform. Dan komen we met alle projectleiders van de verschillende vestigingen samen om ervaringen en kennis met elkaar te delen. Zo groei je naar elkaar toe, ook al werk je op verschillende vestigingen met elk hun eigen specificaties. Er heerst een hele goeie teamsfeer, iets waar we ook extra aandacht voor hebben tijdens de jaarlijkse incentive op locatie.”

Veiligheid

Tectum Group draagt verder ook veiligheid hoog in het vaandel. “Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen veiligheid, maar dat betekent niet dat je aan je lot wordt overgelaten, wel integendeel. Tectum Group zet er zwaar op in en wijkt daar ook nooit van af. Zo voert de preventiedienst maandelijkse rondgangen uit op de verschillende werven om de projectleiding te ondersteunen in hun dagdagelijkse taken met betrekking tot de veiligheid van alle medewerkers. Er zijn ook regelmatig opleidingen, van EHBO-cursussen tot opleidingen rond veilig werken, zowel voor arbeiders als bedienden”, schetst Bjorn.

“Iedere projectleider die bij Tectum Group opstart, gaat een hele dag op pad met een van de preventieadviseurs, om alles rond veiligheid in kaart te brengen. Je kunt ook altijd een beroep doen op de preventieadviseur als er zich bijvoorbeeld complexe situaties op een werf voordoen. Het is leuk om bij een bedrijf te werken dat niets aan het toeval overlaat”, besluit Brecht.

Vervolledig jij het team van Tectum Group? Ontdek de vacature van projectleider hier!
Tectum Group: 4 jobs
Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Ontvang per mail jobs op maat

Ontvang nieuwe 'Tectum Group' jobs meteen in je mailbox.