Stress
Vorige

1 van 502

Volgende

Stel jezelf 3 vragen alvorens boos te worden op je werk

12 september 2012
Soms kunnen de gemoederen op kantoor hoog oplopen en hebben werknemers moeite om hun woede te onderdrukken. Maar voor je uit je krammen schiet na een meningsverschil met een collega stel je jezelf best eerst de volgende drie vragen ...
stoom afblazen

Dat er af en toe wat woedegevoelens bij werknemers naar boven komen, is perfect normaal. Werknemers moeten nu eenmaal soms (of altijd) samenwerken met collega’s waar ze niet ontzettend goed mee overeenkomen of waar ze gemakkelijk mee in de clinch liggen. Daarnaast kunnen ook computers of telefoons je dagelijkse taken tegenwerken door niet te doen wat van hen gevraagd wordt.

Maar voor je die collega begint af te snauwen of die laptop uit het raam gooit, stel je jezelf toch best eerst de volgende drie vragen ...

1. Heb ik honger?

Sluit je ogen en denk goed na wanneer de laatste keer was dat je iets gegeten hebt. In de meeste gevallen lopen werknemers immers geïrriteerd op kantoor rond door een onbewust hongergevoel. Loop eens naar de keuken en haal jezelf een appel in plaats van sarcastisch te reageren op een e-mail van een niet al te snuggere collega.

2. Ben ik boos op iemand of op iets?

Je ergert je al de hele ochtend, dus wanneer een collega in de namiddag jou extra werk komt brengen, durf je wel eens onaardige verwensingen naar zijn of haar hoofd te slingeren. Maar wacht eens, ben je echt kwaad omdat jouw collega extra werk brengt of wil je je gewoon afreageren omdat je zo’n verschrikkelijke ochtend had? Blijf gewoon rustig en denk eens aan die onschuldige passant, die in principe helemaal niets verkeerd doet en gewoon een boodschap wil overbrengen.

3. Hoe zou een stijlvol iemand reageren op deze situatie?

Soms heb je echt gewoon het recht om kwaad te zijn. Een promotie die achter jouw rug van je afgesnoept wordt of een foutieve beschuldiging aan jouw adres, sommige zaken kunnen zo oneerlijk zijn waardoor je behoefte hebt om in woede uit te barsten.

Denk dan echter aan de meest stijlvolle persoon die je kent en vraag jezelf af hoe die op zo’n moment zou reageren. Zou die persoon roepen op een collega? Of zou hij of zij kalm blijven en ondanks alles toch behulpzaam blijven, ook als die collega ongelijk heeft? Denk er bijgevolg aan dat er ook andere, meer gepaste manieren zijn om met frustrerende gebeurtenissen om te gaan.

(nm) – Bron: Blog.brazencareerist.com 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook