Welke job past bij mij?
Vorige

1 van 531

Volgende

Steeds meer jobs bij Defensie

Het Belgisch leger rekruteert de komende maanden 1.570 nieuwe medewerkers. De gezochte profielen zijn vrij divers. Het gaat zowel om de soldaat/schoolverlater als om hogere profielen zoals geneesheren en ingenieurs.
Diverse jobs en profielen: het campagnebeeld van Defensie.

Het gaat om meer dan honderd verschillende functieprofielen, van soldaat en matroos tot en met officier. En dit zowel bij de land- en luchtmacht als bij de marine- en medische component. In totaal zijn er 35 procent meer open plaatsen in 2018 ten opzichte van dit jaar.

En dit is nog maar een begin. Want Defensie verwacht de komende jaren steeds meer jobaanbiedingen, met pieken tot 2.100 openstaande functies per jaar.

Hoge profielen

Defensie heeft momenteel ook 160 vacatures voor hogere profielen (bachelors en masters) open staan. “We zoeken geneesheren, tandartsen, ingenieurs en informatici”, vertelt Dominiek Saelens, luitenant-kolonel en jobmarketing manager bij Defensie. Al gaat het naast de jobs ook om opleidingen. “Je kan via de koninklijke militaire school, een universiteit of de hogere zeevaartschool een diploma halen en tegelijkertijd je werk veiligstellen. Zo kan je bij Defensie piloot of luchtverkeersleider worden”, klinkt het.

Waarom zou iemand bij Defensie komen werken, een job in vaak moeilijke omstandigheden? Saelens ziet genoeg troeven, naast de grote jobdiversiteit en studiemogelijkheden. Hij wijst op de aard van de job (“actief en teamwork”). En ook op de doorgroeimogelijkheden en de marktconforme verloning, die overigens identiek is voor mannen en vrouwen.

Informatiecentra

De jobs zijn één verhaal, ze bekendmaken een ander. Defensie schakelt hiervoor massamedia in, maar ook eigen kanalen. “Onderzoek heeft uitgewezen dat jongeren te weinig weten van de opdrachten en jobmogelijkheden bij Defensie”, geeft Saelens toe. “Daarom leveren we belangrijke inspanningen op het vlak van informatieverstrekking.”

Zo beschikt Defensie in de provincies over negen Informatiecentra waar jongeren terecht kunnen, en zich ineens kunnen inschrijven voor de selectieprocedure. “Deze centra nemen deel aan zo’n duizend activiteiten per jaar”, weet hij. “Dat gaat van briefings in scholen tot deelname aan jobbeurzen en evenementen. Maar we organiseren ook eigen job- en vaardagen en open campus days.”

(wv) - Meer info: www.werkenbijdefensie.be 

17 oktober 2017
Aanbevolen jobs