Vorige

1 van 551

Volgende
Volgend artikel:

Shana maakte van haar passie haar beroep: Lead Character Artist

StartupXperience: kiezen voor een start-up

24 april 2017
Op woensdag 26 april gaat in het Gentse ICC StartupXperience door, een jobbeurs voor wie aan de slag wil bij een start-up.

De jobbeurs wordt georganiseerd door consultancybedrijf EY en Randstad. EY ondersteunt via het project EYnovation in samenwerking met VLAIO startende en groeiende bedrijven. Eén manier is ervoor zorgen dat die de juiste werknemers aantrekken. Doel is om zoveel mogelijk relevante profielen in contact te brengen met start-ups op zoek naar een eerste werknemer. Of met scale-ups, jonge bedrijven die al een mooie groei gemaakt hebben, die hun team willen uitbreiden.

Welke bedrijfscultuur in een start-up?

“Vaak zijn het nog héél kleine ondernemingen met een dynamische sfeer, heel wendbaar en zonder veel vaste procedures”, aldus Barbara Descheemaecker, Manager EYnovation. “Alles is mogelijk. Doorgaans heb je er een creatieve, prikkelende sfeer met korte communicatielijnen en een vlakke hiërarchische structuur. Natuurlijk kan het chaotisch en hectisch zijn, maar dat is voor sommige kandidaten juist aantrekkelijk. Voor wat onzekerheid mag je geen schrik hebben. De bedrijfscultuur in een start-up is nog heel anders dan in een kmo.”

Speelt de sector een rol?

“Nee, datzelfde beeld kun je doortrekken naar alle sectoren”, zegt Vivian Roks, senior business manager bij Randstad. “Beschouw het als een mooi pakket uitdagingen. Daarin ligt volgens hem ook de sterkte en de aantrekkingskracht van een start-up. Je vindt er vooral hoogopgeleide kenniswerkers. Daarom hebben we, naast een gerichte mailing, ook gemikt op universiteiten en hogescholen. Developers en ICT-profielen, sales, marketing en business development profielen zijn erg in trek bij start-ups. Algemeen kom je als gekwalificeerde en gespecialiseerde kandidaat heel gericht naar deze jobbeurs, niet puur om de sfeer op te snuiven.”

(wdh) 

Op StartupXperience zullen een dertigtal start-ups en scale-ups aanwezig zijn. Kandidaten kunnen nog inschrijven op de site tot 25 april. Meer info: www.startupxperience.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14574 andere jobs