Speel ongemerkt Pokemon Go op je werk: 5 tips

Je bent gebeten door de Pokémon Go hype en je kan het spelletje maar moeilijk thuis laten? Je bent duidelijk niet alleen. Een doorwinterde Pokémon Go speler laat de kans om al die Pokémon op zijn werk te vangen niet liggen. You gotta catch ‘em all, toch?

20 juli 2016

Delen

Ben je zelf geen Pokémon Go speler? Dan heb je vast al wel iemand in het straatbeeld gezien die wel achter de virtuele beestjes aanzit. Er is geen ontsnappen aan. Maar Pokémon houden zich niet enkel op in parken, tuinen, bossen, autostrades of thuis. Nee, ze zitten ook in kantoorgebouwen en op bouwwerven. Voor een die-hard speler zijn deze toch wel moeilijk te negeren en vaak laten ze zich verleiden om toch even op het werk te spelen. Voor je het weet is er namelijk iemand met minder werkethiek gaan lopen met die zeldzame Pokémon… of 100ste Rattata.

Hoe populair het spel ook mag zijn, spelletjes spelen op je gsm tijdens je werkuren wordt meestal met een afkeurende blik onthaald. Je wordt betaald om te werken. Al kan het waarschijnlijk wel in je officiële pauze… maar een Pokémon maalt niet om pauzes of timing.

Hoe kan je dus toch spelen, zonder ontslagen of berispt te worden? 

1. Vind je een Pokémon in de nabijheid van je baas, probeer deze toch te negeren

Pokémon vind je op de raarste plekken. Ze kunnen dus evengoed op het hoofd of op het klavier van je werkgever zitten. Indien deze geen Pokémon Go enthousiasteling is of juist iets té enthousiast (lees: ongezond competitief), blijf dan toch maar onder zijn of haar radar.

Ineens je gsm naar zijn of haar hoofd wijzen en een fanatieke blik op je gezicht krijgen, kan vreemd overkomen en tot ongemakkelijke situaties leiden.

2. Organiseer PokéWalks met je collega’s

Naar wilde Pokémon moet je actief op zoek gaan, ze komen niet tot bij jou. Dus de beste manier om aan nieuwe exemplaren te raken is door zelf op verkenningstocht te gaan. Heb je nog collega’s die het spel spelen? Ga eens wandelen onder het mom van mini-teambuilding of gezamenlijke middagactiviteit.

3. Eet je lunch buiten op

Heb je de mogelijkheid locatie- en weergewijs om in een park of ergens buiten te gaan lunchen? Doen! Je vindt meer Pokémon in een parkje dan op kantoor of langs een drukke weg.

4. Ga vrijwillig boodschappen doen voor een collega

Anders ben je misschien niet de eerste om koffie te gaan halen voor je collega of om lunch te gaan halen voor je medewerkers, maar als je dat wél doet, koop je jezelf eigenlijk een beetje extra Pokémontijd.

Terwijl je naar de broodjeszaak rijdt, de supermarkt gaat of gewoon naar de keuken om het koffieapparaat op te zetten, heb je weer wat tijd om onopgemerkt te checken of er ergens een Pikachu verstopt zit.

Ondertussen vinden je collega’s jou de sympathiekste werknemer op de werkvloer.

5. Vind zelf een job uit die je toelaat om een hele dag Pokémon Go te spelen

Zijn je pauzes niet voldoende? Creëer dan een job waar je constant voor moet spelen. Zoals voor andere mensen Pokémon vangen en daar geld voor vragen, of je kan een Pokémon Go guru/mentor worden... Het is een nieuwe markt, je weet maar nooit wat voor potentieel er nog in schuilt.

(sjv) – Bron: Time.com 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?