Sociale media
Vorige

1 van 182

Volgende

Speel Farmville op kantoor zonder dat je baas het ziet

17 maart 2010
Het meest populaire spel van dit moment op Facebook? Farmville. Naar verluidt spelen intussen meer dan 80 miljoen mensen de game, waarbij het erop aan komt een fictieve boerderij te beheren.
Farmville

Doel van het spel? Zoveel mogelijk dieren huisvesten, zoveel mogelijk gewassen oogsten en… de absolute nummer 1 van al je Facebookfriends worden. Dat doe je door zo efficiënt mogelijk het spel te spelen en dus op tijd te oogsten. Ja, ook wanneer je op kantoor zit bijvoorbeeld.

Hoe word je niet betrapt?

Op een bepaald moment móet je oogsten, anders verlies je de opbrengst van al je gewassen. Stiekem ga je dus even spelen, zonder dat je baas of een van de collega’s het ziet.

Angstvallig achterom kijken, is echter niet voldoende! Farmville verstuurt immers constant automatische updates naar al je Facebook friends én je eigen wall. Deze zijn superhandig om je vrienden op de hoogte te houden van je nieuwste verwezenlijkingen en hen in je geluk te laten delen, maar wanneer je collega’s of je baas deze zien, weten zij meteen wanneer (en dus ook waar) je het spel gespeeld hebt.

Hoe kom je er toch mee weg?

Zet de automatische updatefunctie van Farmville standaard op ‘uit’. Dat doe je bij de settings van Farmville zelf, niet bij de settings van je eigen news feed. (In dat laatste geval blokkeer je immers enkel de berichtjes van andere Farmvillegebruikers op jouw wall, niet omgekeerd!)

(kv)   

farmville update

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook