Aangeboden door Colruyt Group

Solucious-chauffeurs Stijn en Arnaud: “We doen veel meer dan rijden alleen”

13 oktober 2021
Wil je genieten van de vrijheid en het avontuurlijke karakter die een job als C-chauffeur biedt, maar schrikt het stilzitten in de cabine je wat af? Dan kun je net als Stijn (30) en Arnaud (33) een job als chauffeur bij Solucious overwegen, waar variatie troef is. Een duogesprek met de heren leert je deze bijzondere chauffeursfunctie kennen.

Solucious is het foodservicebedrijf van Colruyt Group en bezorgt foodartikelen aan allerlei professionele klanten: van horecazaken en ziekenhuizen, tot scholen en bedrijven. Stijn begon zijn loopbaan bij Solucious vijf jaar geleden, Arnaud behoort sinds twee jaar tot de groep.

Hoe start een werkdag bij Solucious?

Stijn: “We beginnen over het algemeen tussen 4 en 6 uur ’s morgens. We laden onze vrachtwagen vol met goederen aan een van de distributiecentra, bij mij is dat die van Bornem, en na zo’n anderhalf uur laden en goederen scannen trekken we de baan op. De dag voordien krijgen we onze planning. Op één dag is het mogelijk dat we naar pakweg een kinderdagverblijf, een ziekenhuis en een advocatenkantoor mogen rijden.”

Arnaud: “Mijn startplaats is telkens Gembloux, maar elke dag is vervolgens anders dan de vorige. De ene dag rijd ik rond in Luik, dan weer in Luxemburg. De ene keer in het stadscentrum, dan weer op het platteland. Die variatie is heel fijn. Je moet wel een vroege vogel zijn als je deze job wil uitoefenen. Overal op tijd zijn is de grootste uitdaging van een werkdag. Stiptheid is erg belangrijk. Zaken zoals het verkeer heb je natuurlijk amper in de hand, maar daar leer je snel mee omgaan.”

Wat maakt deze job speciaal?

Stijn: “We doen meer dan rijden alleen. We komen in contact met heel wat verschillende mensen. Het is dus een veel socialere job dan die van de traditionele vrachtwagenchauffeur. We komen vaak in de keukens en burelen van klanten en slaan dan al eens een babbeltje. Na enkele keren bij dezelfde klant, word je er een vertrouwd gezicht en krijg je een meer familiale band. Daar geniet ik wel van.”

Arnaud: “Je krijgt her en der een kopje koffie of glaasje water aangeboden. Zo’n details maken je werkdag leuker dan als je gewoon van de ene locatie naar de andere moet rijden. Deze baan is veel meer dan rijden. Een werkdag gaat op die manier ook heel snel voorbij. Het is best een fysieke job. We verplaatsen 1 à 2 ton per dag en moeten trappen op en af als we niet met een pallet kunnen werken. Maar ik hou er net van dat we niet de hele dag stilzitten in onze vrachtwagen.”

Jullie rijden met een vrachtwagen vol verse voeding. Voelen jullie daarom veel verantwoordelijkheid?

Arnaud: “Dit is een job met verantwoordelijkheden, zowel wat de vrachtwagen als de goederen betreft. We moeten bijvoorbeeld de temperatuur in de laadruimte in de gaten houden, zodat alle goederen in optimale conditie op de bestemming aankomen. Er komt dus best heel wat bij kijken.”

Stijn: “Die verantwoordelijkheid komt ook met een gevoel van vrijheid. Je trekt alleen de baan op en neemt onderweg zelf je beslissingen. Ik kies zelf wanneer ik pauze neem, maar zorg er tegelijk voor dat ik tijdig op mijn bestemming geraak.”

Solucious maakt deel uit van een grotere, stabiele groep. Ervaren jullie zo werkzekerheid?

Stijn: “Absoluut. Ik ben vijf jaar geleden meteen mogen starten met een vast contract en ook in de coronapandemie zijn we altijd blijven werken. Voordien was ik in dienst bij een kleine zelfstandige. Ik dacht bij mijn overstap dat ik hier een nummertje binnen een groot bedrijf zou worden. Het tegendeel is waar gebleken. Er heerst bij Solucious een familiale sfeer onder de collega’s en ook het contact met de leidinggevenden is heel amicaal.”

Arnaud: “De werk-privébalans zit hier heel goed. Ik heb een vrouw en een dochtertje. Ik werk vier dagen per week maar toch op voltijdse basis. Zo heb ik een dag extra vrij tijdens de week om privézaken te regelen en ik ben vrij vroeg thuis na een werkdag. Zoiets vind je toch niet bij een job als traditionele chauffeur. Colruyt Group is een hele goeie werkgever. We hebben een mooi loon en worden altijd correct betaald. Al die factoren maken dat we van onze job houden en dat de motivatie hoog ligt.”

Kom jij het team van Solucious versterken? Ontdek de vacatures hier!
Colruyt Group: 412 jobs
Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Ontvang per mail jobs op maat

Ontvang nieuwe 'Colruyt Group' jobs meteen in je mailbox.