Roos Van Acker: 'Bij TMF verdiende ik 6.000 frank'

Roos Van Acker rolde in de media via haar muziekgroep Eden. Deze zomer neemt ze op Studio Brussel samen met Steven Lemmens de ochtend voor haar rekening.

19 juli 2011

Delen

Roos Van Acker
Roos Van Acker (34), Mechelen
www.roosvanacker.be

Goeiemorgen Roos, of voor jou waarschijnlijk al middag?

Niet echt, nee. (lacht) Ons ochtendprogramma zit er dan wel net op, maar een middaggevoel heb ik nog niet. Dat zal aan het begin van de week liggen, het is elke keer opnieuw het juiste ritme vinden.

Wat was je eerste job?

Dat was bij TMF. Ik was er VJ en heb er een filmprogramma gepresenteerd. Ik speelde toen bij Eden, en via mijn manager ben ik bij TMF terechtgekomen. Na een screentest mocht ik beginnen.

Wat was je eerste loon?

Bij TMF verdiende ik 6.000 frank (omgerekend: net geen 150 euro, nvdr.). Mijn pa vond dat niet echt passen bij mijn studies. Gelukkig is dat later meer geworden.

Wat zou je op carrièrevlak anders doen, mocht je de kans krijgen?

Niets eigenlijk. Ik heb het geluk gehad om van het een in het ander te rollen. Alles sloot mooi bij elkaar aan, en ik heb altijd mooie keuzes kunnen maken. Alleen is het soms misschien wat rap gegaan, ik heb nooit lang bij de dingen kunnen stilstaan. Nu begint het wel te kriebelen om terug te gaan reizen. Een nieuwe Peking Express zou ik wel zien zitten, misschien dat het er nog eens van komt. Moesten de Nederlanders terug mee willen stappen in dat verhaal, was het er al van gekomen denk ik.

Mis je de muziek niet, want die heb je eigenlijk opgegeven voor je mediacarrière?

Toen ik bij TMF begon, hadden we met Eden twee platen uit. En dan is de trein vertrokken: Stubru, op VT4 Expeditie Robinson en Peking Express, … Tweemaal per week in Eeklo gaan repeteren, werd van het goede te veel. We waren het in de groep ook niet helemaal eens hoe de derde plaat eruit moest zien. Ik wou er iemand extra bij, anders zou onze volgende plaat te veel op de tweede lijken. Ik voelde het niet meer, maar we zijn nog altijd goede vriendinnen. Met het ouder worden, begin ik de muziek wel meer te missen. Gelukkig kan ik af en toe leuke muziekprojecten doen. Twee jaar geleden heb ik met Triggerfinger getoerd, en binnenkort doe ik een Serge Gainsbourg-project samen met Tom Kestens en Klaas Delrue van Yevgueni. En ik zing onder de douche, zo kan ik mijn muzikaal ei ook een beetje kwijt … (lacht)

(mr)  

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?