Gezondheid
Vorige

1 van 636

Volgende

Rode armband voor menstruerende vrouwen

Vrouwen die hun maandstonden hebben, moeten in een Noors bedrijf sinds kort een rode armband dragen. Ze hebben dan het recht om vaker dan anders naar het toilet te gaan.
#

Het was de Deense nieuwssite epn.dk die met het nieuws naar buiten kwam dat een Noorse werkgever zijn vrouwelijke werknemers verplicht om een rode armband te dragen wanneer ze menstrueren.

De Noorse jurist en directeur van het Noorse bureau voor gegevensbescherming Bjørn Erik Thon spreekt van een duidelijk geval van privacyschending. Volgens hem is een dergelijke maatregel wel een uitzondering.

Strengere controle normaal

Nochtans is het in Noorwegen niet zo ongewoon om personeel extra te controleren. De Noorse vakbond Parat kwam na een onderzoek tot de vaststelling dat heel wat Noorse bedrijven strenge controleregels hanteren voor werknemers.

66 procent van de ondervraagde werknemers geeft aan enkel via elektronische registratie het eigen bedrijf binnen te kunnen komen. Dankzij dat systeem kan precies worden geregistreerd hoe lang medewerkers op de werkvloer aanwezig zijn.

Bijna een derde van de werknemers beweert dat er bij hem of haar camerabewaking is in het bedrijf. Slechts 16 procent zegt dat er geen controle is via camera's of elektronische registratie.

(mo) - Bron: epn.dk 

24 november 2010
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook