Stress
Vorige

1 van 502

Volgende

Recessie leidt tot meer kindermishandeling

26 september 2011
De economische onzekerheid en loonsverlagingen die gepaard gingen met de recessie zorgden voor opvallend meer stress bij werknemers. Dat werkte op zijn beurt ook kindermishandeling in de hand.
Kindermishandeling

Voor de recessie werden in de Verenigde Staten gemiddeld 9 op de 100.000 kinderen het slachtoffer van kindermishandeling. Tijdens de recessie steeg dat aantal naar 15 per 100.000 kinderen. Een verhoging van 65 procent.

Dat blijkt uit een nieuw onderzoek onder 422 mishandelde kinderen, gepubliceerd in het tijdschrift Pediatrics. De bevraagde kinderen zijn vooral afkomstig uit gezinnen met lagere inkomens.

Economische stress

Volgens professor Mark Rank van de Universiteit van Washington kan geweld terecht gekoppeld worden aan een daling van het economisch welzijn. De combinatie van stress met jonge kinderen, loonsverlagingen of jobverlies kunnen tot explosieve situaties leiden.

‘Economische stress neemt verhoogde risico’s met zich mee’, bevestigt Peter Sherman van het Montefiore Medical Center in New York. Kinderartsen kunnen helpen door de juiste vragen te stellen. ‘Vaak is het al een hele opluchting voor deze ouders om te praten over de financiële moeilijkheden die ze ervaren.’

(mo)

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook