Vorige

1 van 371

Volgende
Volgend artikel:

Staat er een leeftijd op een job switch?

Pioniersproject Kamp C in Westerlo: "Voor circulair bouwen gaan we meer werkvoorbereiders nodig hebben"

18 februari 2020
Kamp C, het provinciaal Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in de Bouw, kondigde vorige maand aan dat het consortium 'Kamp Circulair' op de site in Westerlo het eerste volledig circulaire bedrijfsgebouw in Vlaanderen gaat optrekken.

De manier van bouwen zorgt voor een verschuiving binnen de nodige profielen. “Zo gaan we meer werkvoorbereiders nodig hebben. Alles wordt voorbereid in BIM (Building Integrated Modelling) zodat het geheel als het ware als een bouwdoos op de werf toekomt en enkel nog de puzzel in mekaar moet worden gelegd”, weet Joeri Beneens, CEO van bouwonderneming Beneens uit Olen die trekker van het consortium is. Voorts maken TEN, Streng-th, Muurtuin, West Architectuur, Tenerga en VITO deel uit van het team.

Schrijnwerkers

Bij circulair bouwen gaat het, naast om duurzaamheid, ook om materialen te gebruiken die CO2 besparend, neutraal of zelfs negatief zijn. “Er wordt nog zo weinig mogelijk beton en staal gebruikt, maar meer hout dat CO2 vast houdt. In die zin zien we ook meer werk verschuiven naar schrijnwerk. We hebben nu al meer schrijnwerkers in dienst als metsers”, vertelt de bouwondernemer.

“Bij circulair bouwen is alles ook zo opgevat dat het weinige dat nog aan beton en staal wordt gebruikt, een tweede, derde of zelfs vierde leven kan krijgen”, gaat hij voort. “Dat doet ook een markt ontstaan voor tweedehandsmaterialen met online platformen, je zou het een soort van 'datingsites' kunnen noemen, waar architecten, bouwondernemers en aannemers van afbraakwerken mekaar vinden.”

(bar)

  • Jobs voor schrijnwerker

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14167 andere jobs