Vorige

1 van 560

Volgende
Volgend artikel:

Werkloos als starter? Zo vergroot jij je kansen

Origineel jobfestival promoot werken in havensector

12 september 2019
Port of Antwerp pakt ook dit jaar uit met 'Voet Aan Wal', een origineel en laagdrempelig jobfestival om mensen kennis te laten maken met de sector en tientallen bedrijven in de haven.

De derde editie van Voet Aan Wal - in samenwerking met Port of Antwerp, Talentenstroom, Talentenfabriek, Alfaport Voka en Jobat - heeft opnieuw een uitgebreid programma klaar dat van het gebeuren zo veel meer maakt dan zomaar een jobbeurs.

Op de eigenlijke jobbeurs - die van start gaat om 13 uur - stellen veertig bedrijven zich voor. Je kan bij hen terecht voor meer dan 300 vacatures in uiteenlopende domeinen waaronder techniek, onderhoud, engineering, logistiek, administratie en transport. Aan de hand van kleurcodes kan je efficiënt op zoek naar relevante jobs.

Uitdagingen

Daaronder ook Belgian Scrap Terminal. “Belgian Scrap Terminal is een beetje een vreemde eend in de bijt in Port of Antwerp”, zegt CEO Caroline Craenhals. “Onze diensten situeren zich niet zozeer in traditionele expeditie of logistiek, maar wel in schrootverwerking. De vacatures zijn op het eerste gezicht niet heel erg verschillend van andere havenbedrijven, maar de invulling is dat wel. Onze kraanmannen (en -vrouwen) moeten bijvoorbeeld heel behendig zijn om ruwe materialen te kunnen behandelen. Zo'n profielen zoeken we dus: mensen die niet vies zijn van een uitdaging! En omdat we hoogtechnologische recyclagetechnieken gebruiken bij de verwerking van metaalafval, hebben we ook gespecialiseerde technici nodig. Elke dag is anders bij BST."

"Voet Aan Wal geeft ons de kans om op een andere manier potentiële werknemers te ontmoeten. Het is een lossere sfeer dan de gewone jobbeurs, dus kunnen we iets informeler tewerk gaan."

Workshops, fietsen en foodtrucks

Je kan ook deelnemen aan workshops in de Grow Zone. In het aanbod zitten onder meer een inleiding tot LinkedIn, het gebruik van de smartphone als sollicitatietool, een kennismaking met jobs op het water door een VR-bril, specifiek advies voor 50-plussers, enz. Daarnaast kan je de Lego-havensimulatie uitproberen, meedoen aan een fietstocht of een haventocht op een elektrische sloep, enz. Voor een hongertje kan je aanschuiven bij SCHAFT! of bij een van de foodtrucks.

Wanneer de jobbeurs eindigt (17 uur) begint het feestje echt met een afterwork party (tot 20 uur) met dj's en zelfs een stille disco. Aansluitend kan je in het Havenhuis ook nog gaan luisteren naar interessante sprekers.

(bar)

Jobfestival Voet Aan Wal op het Zaha Hadidplein vindt plaats op donderdag 12 september vanaf 13 uur.

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16353 andere jobs