Sociale media
Vorige

1 van 180

Volgende

Opgelet voor Twitterende collega’s!

Werknemers die zeer vaak actief zijn op sociale netwerksites gedragen zich minder sociaal, veranderen vaker van job en zijn niet betrouwbaar. Dit blijkt althans uit een onderzoek van het Amerikaanse Ethics Resource Center.
#

Onder ‘zeer actieve bloggers’ verstaan we de werknemers die 30 procent van hun werkdag besteden aan het surfen naar sociale netwerksites. En hoewel bijna iedereen een Facebook-, Twitter-, of LinedIn-account heeft, zijn er dat behoorlijk weinig. Amper 11 procent, waaronder vooral mannen tussen 14 en 44 jaar, behoort tot de ‘zeer actieve bloggers’.

4 negatieve kenmerken van Twitterende collega’s

Heb jij weet van collega’s die voortdurend naar sociale netwerksites surfen? Dan ben je maar beter op je hoede voor hen ...

  1. Ze zijn minder sociaal
  2. Ze zijn sneller geneigd om informatie open en bloot te delen op hun netwerksite, ook als het gaat om negatieve uitlatingen over hun werk of collega’s
  3. Ze deinzen er niet voor terug om software van het bedrijf voor eigen gebruik te kopiëren
  4. Ze veranderen vaak van job. Driekwart van de actieve bloggers is van plan om binnen een termijn van vijf jaar te veranderen van job, terwijl maar 40 procent van de netwerkers binnen dit en de vijf jaar van job willen veranderen.

(mw) – Bron: faqt.nl

16 januari 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook