Waar vind ik jobs?
Vorige

1 van 557

Volgende

Op zoek naar een job in Oost-Vlaanderen? Neem deel aan de virtuele jobbeurs

18 november 2020
virtuele jobbeurs Oost-Vlaanderen
Net zoals vorig jaar organiseert Jobat opnieuw een reeks provinciale jobbeurzen. Ditmaal zitten ze wel in een compleet nieuw jasje: volledig online en dus 100 % coronaproof. Op donderdag 19 november 2020 is het de beurt aan Oost-Vlaanderen. Tussen 14 uur en 19 uur bieden tal van interessante werkgevers je alle informatie die je nodig hebt.

Grote namen als Bofrost, Aldi België, Engie Electrabel, Renson, Manpower, Familiehulp, Scania Belgium, Vind! en NMBS nemen deel aan het digitale event. Ook handig: tijdens een gratis webinar trakteert Sofie Vanham van Passion For Work op nuttig advies. Ben jij op zoek naar een uitdagende en boeiende job? Dan wil je deze virtuele jobbeurs niet missen.

Een fysieke jobbeurs organiseren, is door de wereldwijde pandemie nog altijd onmogelijk. “Schrappen is geen optie, dus voorzien we een online alternatief. Op donderdagnamiddag 19 november 2020 staan heel wat hr-verantwoordelijken van Oost-Vlaamse bedrijven en (inter)nationale ondernemingen paraat voor online sollicitaties”, zegt Maikel Van Geert van Jobat. “Er zijn vacatures voor arbeiders en bedienden. Van technici, projectmanagers en supervisors tot webmasters, accountmanagers en lassers.”

Deze virtuele jobbeurs is een ongeziene kans voor diverse profielen. “Je kan de volledige lijst met vacatures per bedrijf alvast bekijken door je even aan te melden. Ook goed om te weten: het event is helemaal gratis!”

Zo zet jij je schrap!

Het is misschien even wennen, maar zo’n virtueel jobevent biedt verschillende voordelen. In eerste instantie: je verliest geen tijd omdat je je niet moet verplaatsen. Daarnaast spreek je – als je wil – meerdere bedrijven op één namiddag.

Om alles op de dag zelf vlot te laten verlopen, is het handig om vandaag al een profiel aan te maken. Je geeft simpelweg je opleiding, werkervaring en talenkennis in en vervolgens krijg je meteen te zien of er een match is met de openstaande vacatures van de deelnemende bedrijven. Simple comme bonjour. Staat de job van jouw dromen in het overzicht? Dan kun je meteen een tijdslot reserveren om te chatten met de hr-verantwoordelijke in kwestie.

Alles uit de kast halen? Hou dan zeker rekening met deze do’s en don’ts op een virtuele jobbeurs

Solliciteer meteen!

Net zoals op een fysieke jobbeurs, bezoek je op de dag zelf de verschillende standen van de deelnemende bedrijven. Maar dan digitaal. Je krijgt interessant informatie over de bedrijven, kunt FAQ’s lezen en in één klik een onlinegesprek aanvragen. Dat kan voor een specifieke job maar spontaan solliciteren of gewoon enkele vragen stellen over de werkplek of bedrijfscultuur, is perfect mogelijk.

Oh ja, omgekeerd kan natuurlijk ook. Als een hr-manager denkt dat jij de ideale kandidaat bent, heeft hij/zij de optie om je een uitnodiging voor een telefoon- of videogesprek te sturen. Zorg er dus voor dat je op een rustige (en opgeruimde!) plek zit als je de uitnodiging aanvaardt. Succes!

8 tips: Hoe live-chat jij jezelf een nieuwe job?

Zo overleef je een video-interview

Echt interessant: van 15u15 tot 16u15 geeft Sofie Vanham van Passion For Work een gratis webinar. Het topic? ‘Hoe overleef je een video-interview!’ Aangezien het coronavirus de wereld nog niet uit is, zullen heel wat sollicitatiegesprekken via video verlopen. Experts verwachten zelfs dat dit een trend is die postcorona nog even stand zal houden.

Sofie geeft je zeven tips. Ze leert je onder andere welke vormen van digitaal solliciteren er bestaan, welke skills je nodig hebt en hoe je het allemaal aanpakt. Daarnaast zijn er ook nog VDAB-coaches aanwezig die je graag een virtueel duwtje in de rug geven.

Ben jij op zoek naar een job in Oost-Vlaanderen? Meld je vandaag nog aan voor de virtuele jobbeurs van Jobat in Oost-Vlaanderen op donderdag 19 november 2020. Het is volledig gratis. Een profiel aanmaken is eenvoudig en duurt amper 2 minuten!
Overzicht Jobat virtuele jobbeurzen
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook