Vorige

1 van 549

Volgende
Volgend artikel:

Brussel: er bloeit véél moois onder het foute imago

Op zoek naar een job in Antwerpen? Neem deel aan de virtuele jobbeurs

21 oktober 2020
virtuele jobbeurs Antwerpen
Net zoals vorig jaar organiseert Jobat opnieuw een reeks regionale jobbeurzen. Ditmaal wel in een nieuw jasje: volledig online en dus 100% coronaproof. Op woensdag 21 oktober 2020 is het de beurt aan Antwerpen. Tussen 14 uur en 19 uur vergaar je info over tal van interessante werkgevers. Kleppers als Stad Antwerpen, G4S, Senior Living Group, HR Rail, Manpower, Bofrost, q-Jobs, Tekro & Krea, Trilations en Zorgbedrijf Antwerpen nemen deel aan het event. Daarnaast krijg je nuttig advies van enkele coaches tijdens een gratis webinar. Op zoek naar de job van je leven? Dan wil je deze beurs niet missen!

Door de coronacrisis is een fysieke jobbeurs organiseren vrijwel onmogelijk. Daarom stellen we een online alternatief voor. “Op woensdag 21 oktober 2020 staan heel wat recruiters van Antwerpse bedrijven en (inter)nationale ondernemingen paraat voor online sollicitaties”, zegt Maikel Van Geert van Jobat.

“Deze virtuele jobbeurs is een ongeziene kans voor diverse profielen. Er zijn vacatures voor onder meer politieagenten, trein- en busbestuurders, ingenieurs, technici en accountants. Bovendien zoeken enkele deelnemende bedrijven medewerkers voor administratie, marketing, communicatie en IT. Je kan de volledige lijst bekijken door je nu al even aan te melden. Het event is trouwens helemaal gratis!”

Zo bereid je je voor

Het is misschien even wennen, maar een virtueel jobevent biedt heel wat voordelen. Je moet je niet verplaatsen en je spreekt als je wil op één namiddag meerdere bedrijven. Om alles op de dag zelf vlot te laten verlopen, is het handig om nú al een profiel aan te maken. Je geeft simpelweg je opleiding, werkervaring en talenkennis in en je krijgt meteen te zien of er een match is met de openstaande vacatures van de deelnemende bedrijven. Eenvoudiger kan haast niet.

Staat je droomjob in de lijst? Dan reserveer je meteen een tijdslot om te chatten met de hr-verantwoordelijke in kwestie.

Wil je alles uit de kast halen? Houd dan zeker rekening met deze do’s en don’ts op een virtuele jobbeurs...

Instant sollicitatie

Net zoals op een fysieke jobbeurs, bezoek je op de dag zelf de verschillende standen van de deelnemende bedrijven. Maar dan virtueel. Je krijgt praktische info, leest FAQ’s en vraagt eventueel een onlinegesprek aan. Dat kan voor een specifieke job maar ook om spontaan te solliciteren of gewoon enkele vragen te stellen over de werkplek.

Omgekeerd kan trouwens ook. Als een recruiter denkt dat jij de geknipte kandidaat bent, heeft ook hij/zij de optie om jou een bericht te sturen en je uit te nodigen voor een telefoon- of videogesprek. Ben je online? Dan krijg je de melding meteen te zien. Als je afwezig bent, ontvang je het berichtje via e-mail. Zorg er dus voor dat je op een rustige plek zit (en misschien ook dat je haar goed ligt) als je de uitnodiging aanvaardt. Succes!

8 praktische tips: Hoe live-chat jij jezelf een nieuwe job?

Gratis workshop

Ook interessant: van 14 uur tot 15 uur geeft Inge Ketels van Bureau Stroom een gratis webinar. Je leert hoe je de volgende stap zet in je carrière. Of je nu van sector wil veranderen, minder uren wil werken, een andere functie wil of eindelijk die job van je leven hoopt te vinden. Je krijgt praktische handvaten, mindsettips en trucs om jezelf beter te verkopen.

Ben jij op zoek naar een job in Antwerpen? Meld je vandaag nog aan voor de virtuele jobbeurs van Jobat in Antwerpen op woensdag 21 oktober. Het is volledig gratis. Een profiel aanmaken is eenvoudig en duurt amper 2 minuten!

Goed om te weten ten slotte: later dit najaar volgen er nog meer regionale, virtuele jobbeurzen in andere provincies. De eerstvolgende gaat door op woensdag 28 oktober in Vlaams-Brabant.

Virtuele jobbeurs Antwerpen 2020

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 17588 andere jobs