Vorige

1 van 213

Volgende
Volgend artikel:

Het loon van een zelfstandig reisbegeleider en coach: tussen 1.500 en 2.775 euro netto

Ontslag geven in hartje crisis: goed gek of gewoon geniaal?

27 april 2010
In volle crisis je ontslag indienen lijkt waanzin. Toch zijn er werknemers die het nog aandurven om hun C4 te vragen. Omdat ze een droom hebben: hun eigen baas worden.
ontslag geven

Dankzij Stubry, het startersproject van Voka, maken ze die sprong niet helemaal alleen. Dat project loopt sinds september 2009 en wordt gesubsidieerd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), dat regionale verschillen binnen de EU wil wegwerken. “We lanceerden een oproep bij actieve werknemers tussen 25 en 40 jaar die wel eens over een eigen zaak hadden nagedacht, maar nog niet noodzakelijk al concrete stappen hadden ondernomen”, vertelt coördinator Hilde Schuddinck.

Groepsdruk

Uit ruim 30 geïnteresseerden werden er 15 uitgekozen om aan het project deel te nemen. “Alle kandidaten hebben ons hun plannen uit de doeken gedaan. Op basis van hun concept hebben we een selectie gemaakt. Maar we hebben er ook op toegekeken dat er geen mogelijke concurrenten in de groep terechtkwamen, want dat maakt het deelnemers moeilijker om vrijuit over hun plannen en vorderingen te spreken”, legt Schuddinck uit.

Het project zorgt er voornamelijk voor dat aspirant-starters een netwerk opbouwen met wie ze hun ervaringen, twijfels en adviezen kunnen delen. “Starters zijn doorgaans 24 uur op 24 met hun onderneming bezig. Het thuisfront dat niet altijd op prijs. Op bijeenkomsten van Stubry kunnen ze voluit over hun belevenissen spreken en op begrip rekenen. Je mag ook het stimulerende effect van groepsdruk niet onderschatten. Ze zien elkaar evolueren en dat spoort hen dikwijls aan om ook zelf een volgende stap te zetten. Zeker door de crisis zijn er nu heel wat drempels te overwinnen, niet alleen financieel, maar ook emotioneel”, vertelt Schuddinck.

Getuigenissen

>> Katja: "Ik heb echt om mijn ontslag gevraagd"

>> Kurt: "Eigen angst overwinnen was het moeilijkste"


(ks) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16827 andere jobs