Sociale media
Vorige

1 van 189

Volgende
Volgend artikel:

Kijk jij ook naar de sociale media van die toekomstige werkgever?

Online klagen over baas is populair

Bijna twintig procent van de 'status updates' op Facebook die met het werk of de werkgever te maken hebben, zijn negatief.
#

Het uiten van frustraties over het werk of de baas kan echter vervelende gevolgen hebben. Het zal niet de eerste keer zijn dat er iemand ontslagen wordt omdat hij of zij negatieve berichten verspreidde op het internet.

Is je baas je 'friend'?

De jobsite Jobsvandaag ging na wat mensen op Facebook over hun job of baas schrijven. Gedurende een maand werden bijna drieduizend werkgerelateerde ‘status updates’ geanalyseerd. Bijna twintig procent van deze berichten was negatief.

Heel wat werknemers weren de baas uit hun vriendenlijst, om te voorkomen dat die hun profielpagina kan lezen. Toch kunnen de meeste ‘status updates’ openbaar geraadpleegd worden, afhankelijk van de privacyinstellingen. Een simpele zoekopdracht op Facebook toont duizenden berichten van werknemers die zich vervelen op het werk of die hun baas verwensen.

Waarschuwing

Jobsvandaag wil met het initiatief vooral werknemers waarschuwen voor de mogelijke kwalijke gevolgen van dit soort berichten op sociale netwerksites. Vooral in het buitenland zijn vele voorbeelden te vinden van mensen die hun job verloren door negatieve Facebook-berichten.

(mo) - Bron: Jobsvandaag.be  

4 oktober 2010
Anderen bekeken ook