Hoe Facebook je carrière kan verpesten
Facebook is een ideale tool om contacten te onderhouden. Maar het kan je loopbaan evengoed kelderen.
Het uiten van frustraties over het werk of de baas kan echter vervelende gevolgen hebben. Het zal niet de eerste keer zijn dat er iemand ontslagen wordt omdat hij of zij negatieve berichten verspreidde op het internet.
De jobsite Jobsvandaag ging na wat mensen op Facebook over hun job of baas schrijven. Gedurende een maand werden bijna drieduizend werkgerelateerde ‘status updates’ geanalyseerd. Bijna twintig procent van deze berichten was negatief.
Heel wat werknemers weren de baas uit hun vriendenlijst, om te voorkomen dat die hun profielpagina kan lezen. Toch kunnen de meeste ‘status updates’ openbaar geraadpleegd worden, afhankelijk van de privacyinstellingen. Een simpele zoekopdracht op Facebook toont duizenden berichten van werknemers die zich vervelen op het werk of die hun baas verwensen.
Jobsvandaag wil met het initiatief vooral werknemers waarschuwen voor de mogelijke kwalijke gevolgen van dit soort berichten op sociale netwerksites. Vooral in het buitenland zijn vele voorbeelden te vinden van mensen die hun job verloren door negatieve Facebook-berichten.
(mo) - Bron: Jobsvandaag.be
4 oktober 2010Facebook is een ideale tool om contacten te onderhouden. Maar het kan je loopbaan evengoed kelderen.
In Duitsland is een wetsvoorstel ingediend dat werkgevers verbiedt om informatie over sollicitanten op te zoeken op Facebook.
Driekwart van de Facebookgebruikers voegt zijn baas niet toe als vriend. Dat zou immers wel eens negatief kunnen zijn voor de carrière.
Het is een probleem dat veel mensen bekend in de oren klinkt: je job is oké maar je baas is onuitstaanbaar. Wat kan je hieraan doen?
Het fenomeen dat kleine mensen hun gestalte zouden compenseren met dominant gedrag, heeft ook een naam: het Napoleon-complex. Klopt dit verschijnsel?
Wim Adriaens (43 jaar) is sinds juli 2019 CEO van VDAB (Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding). Hij geeft sollicitatietips.
Wanneer kan je met pensioen? Hoeveel pensioen zal je krijgen? Wat is een bedrijfspensioen? Moet jij je pensioen zelf aanvragen en hoe dan? Een overzicht...
Een vrouwelijke ondernemer verdient gemiddeld 44% minder dan een mannelijke. Bij advocaten is de loonkloof het grootst.
IT speelt een sleutelrol voor het project ‘basisbereikbaarheid’ van De Lijn