Collega's Vorige

1 van 461

Volgende

Nieuwjaarsreceptie op het werk blijft populair

Het eindejaarsfeest op het werk blijft populair en werknemers maken het goede voornemen om volgend jaar een betere balans te zoeken tussen werk- en privéleven. Dat blijkt uit een onafhankelijk onderzoek van OfficeTeam, een divisie van Robert Half gespecialiseerd in de tewerkstelling van tijdelijke administratieve profielen, bij 300 administratieve medewerkers in België.

6 januari 2015

Delen

receptie champagne
“Wie naar het kerst- of nieuwjaarsfeest van het bedrijf gaat, geeft aan dat hij/zij een teamspeler is en waarde hecht aan zijn/haar professionele relaties” (Maj Buyst, Director Officeteam en Accountemps)

Kerst- of Nieuwjaarsfeest

In de meeste bedrijven is het een traditie: de Kerstdrink of Nieuwjaarsreceptie. In drie vierde (75%) van de bedrijven wordt een eindejaarsfeest/nieuwjaarsfeest georganiseerd. Hoewel de meningen hierover verdeeld zijn, vindt één derde (33%) van de administratieve medewerkers het wel een ideale manier om collega’s eens op een andere manier te leren kennen.

“Wie naar het kerst- of nieuwjaarsfeest van het bedrijf gaat, geeft aan dat hij/zij een teamspeler is en waarde hecht aan zijn/haar professionele relaties”, vertelt Maj Buyst, Director Officeteam en Accountemps. “Personeelsfeesten vormen bovendien een kans om collega’s op een persoonlijker niveau te leren kennen en dat kan je werkleven het hele jaar door aangenamer en productiever maken.”

Goede voornemens voor 2015

De belangrijkste Nieuwjaarsvoornemens van medewerkers, aldus onafhankelijk onderzoek uitgevoerd in februari 2014 bij 300 administratieve assistenten/medewerkers in België …

  • Werken aan een betere balans tussen werk- en privéleven = 29%
  • Sneller hulp inroepen als de werkdruk te hoog ligt = 14%
  • Minder overuren presteren = 11%
  • Veranderen van werk = 11%

En wat zijn jouw goede voornemens voor dit jaar?

(kv)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?