Evenwicht werk-privé
Vorige

1 van 722

Volgende

Nieuwe app voor pendelaars in de file

Op weg naar je werk even werken in een kantoor onderweg, om daarna buiten de spits je tocht verder te zetten? Dat kan via deze nieuwe app. Op voorhand een plaatsje reserveren is niet nodig.
#

Het flexwerken zit in de lift, des te meer omdat de files in ons land het vaak onmogelijk maken om op tijd op het werk of afspraken te geraken. En het verbetert er niet op. Om iets te doen aan dit probleem reikt HR-dienstverlener SD Worx een oplossing aan: de app Deskonmyway. Letterlijk: een bureau onderweg naar mijn eigenlijke werkplaats.

Superhandig voor de pendelaars...

Het concept is simpel. Pendelaars die veel in de file staan omdat ze een drukke verkeersas moeten trotseren, kunnen in een kantoor onderweg naar hun werk even werken. Om daarna buiten de spits hun tocht verder te zetten. Op voorhand een plaatsje reserveren is niet nodig.

Tijds- en vooral stressbesparend! Momenteel loopt een proefproject langs de E313 tussen Limburg en Antwerpen, maar de bedoeling is om bij succes snel uit te breiden naar andere drukke verkeersassen. Uiteraard is de app ook te gebruiken door wie niet in de file staat en gewoon een flexibele werkplek zoekt.

... maar ook voor de bedrijven

De app biedt een oplossing voor de talrijke lege kantoorruimtes die legio zijn in vele bedrijven. Dankzij het flexibele systeem kunnen bedrijven zelf werkplekken toevoegen en verwijderen. Ze beslissen ook te allen tijde wanneer ze welke flexwerkplekken beschikbaar stellen. Bovendien hoeven ze niet voor niets deel te nemen. De bedrijven kiezen zelf welke bijdrage ze vragen, SD Worx vraagt wel een kleine commissie als tussenpartij.

Geïnteresseerde bedrijven in de buurt van de E313 of andere drukke verkeersassen kunnen zich aanmelden via deskonmyway@sdworx.com. Meer info op www.deskonmyway.be.

Zo werkt de app:

  1. Download de app via app.deskonmyway.be. Ze is beschikbaar voor iOS en Android.
  2. Je krijgt een kaart te zien met alle beschikbare werkplekken.
  3. Je kiest er één uit en klikt op “reserveren”, reservaties op voorhand zijn niet nodig.
  4. De app bevat ook een navigatiesysteem dat je naar het juiste adres leidt.

Proefperiode gratis

Tijdens de proefperiode die loopt tot eind 2017, kunnen pendelaars tussen Limburg en Antwerpen Deskonmyway gratis uitproberen.

“Het project is nog maar pas begonnen en het succes is natuurlijk in grote mate afhankelijk van het aantal bedrijven dat participeert. Maar we zien veel potentieel. Recent onderzoek toonde nog aan dat wie langer onderweg is naar het werk, sneller een andere job overweegt. We hopen dat het aantal bedrijven en gebruikers snel toeneemt, zodat we met onze app het fileleed wat kunnen verzachten”, vertelt Rob Luyten, Innovation Manager bij SD Worx.

(mr) 

Desk on my way 10 oktober 2017
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook