Waar vind ik jobs? Vorige

1 van 446

Volgende

NIEUW: Solliciteroo brengt jobs aan huis

Limburgse techniekers en operatoren die interesse hebben in een (nieuwe) boeiende job, mogen binnenkort thuis bezoek verwachten van een recruiter. Met het originele initiatief hoopt SOPREMA tientallen vacatures voor de nagelnieuwe fabriek in Tongeren snel in te vullen. Rekruteringspartners Unique, Start People, Itzu Jobs en ASAP proberen daarmee de krapte op de arbeidsmarkt slim een hak te zetten. De eerste resultaten zijn alvast bemoedigend.

9 oktober 2019

Delen

Een slimme oplossing voor de krapte op de arbeidsmarkt: recruiters komen tot bij de sollicitant thuis.

De arbeidsmarkt draait op volle toeren en dat laat zich voelen in vacatures die blijven opstaan. In Vlaanderen daalde de werkloosheidsgraad de afgelopen maanden verder tot 3,4%, het laagste peil sinds het begin van de metingen in 1983, aldus het Belgisch statistiekbureau Statbel.

Recruiters krijgen bovendien steeds vaker te maken met zogenaamde ‘spookkandidaten’. “We zien inderdaad steeds meer dat kandidaten bij geplande sollicitatiegesprekken niet komen opdagen”, zegt Tanja Piessens, Marketing Manager van Unique. “Daarbij komt dat jobevents over het algemeen minder succes hebben. Bij de pakken neerzitten biedt geen oplossing, en dus draaien we de rollen om: als de kandidaten niet bij ons komen, gaan wij naar hen.”

Solliciteroo

De opstart van de XPS (geëxtrudeerd polystyreen) isolatiefabriek en het distributiecentrum van Soprema op de Ambior-site in Tongeren geeft het vernieuwende idee om kandidaten thuis op te zoeken wind in de zeilen. “We zijn al vele decennia pioniers op vlak van hoogkwalitatieve materialen voor waterdichting en isolatie, dus waarom zouden we niet pionieren op vlak van onze werving en selectie?”, zegt Sarah Meeus, Marketing Manager bij Soprema. Soprema zoekt nog een 20-tal nieuwe medewerkers en dat in een streek waar het momenteel bijzonder moeilijk is om (technische) jobs ingevuld te krijgen.

Het resultaat van die denkoefening van Soprema en vier partners (Unique, Start People, Itzu Jobs en ASAP) heet ‘Solliciteroo’, talent-scouting en recruiting aan huis.

Solliciteroo

“Deze nieuwe aanpak zal samen met onze expertise in de industrie- en logistieke sector er zeker toe bijdragen dat kandidaten ‘thuis’ op een meer informele manier de voordelen van werken bij Soprema leren kennen en dus sneller zullen solliciteren”, zegt Kim Van Looy, Office Manager bij Start People.

 “Tegenwoordig kan je vrijwel alles aan huis laten leveren, een trend die hot en happening is in andere sectoren.” zegt Laura Dewallef, Office Manager bij ASAP. “ Met Solliciteroo lanceren we deze trend in de interimsector. Een screening op een plek waar kandidaten zich goed voelen, zorgt voor minder stress waardoor we hen beter leren kennen en dus nog gerichter kunnen helpen.”

Leuke collega’s

“We zoeken niet specifiek naar geschoolde of ervaren techniekers en operatoren”, zegt Kristien Moelans, Marketing Manager bij Itzu Jobs. “Motivatie en mentaliteit zijn veel meer van doorslaggevend belang. We zijn nogal verknocht aan de toffe en informele sfeer binnen Soprema. We zoeken dus vooral leuke en gedreven persoonlijkheden die willen meebouwen aan het succesverhaal van onze klant. Wie bij Soprema aan de slag gaat, mag sowieso rekenen op een uitgebreide interne training. En zeg nu zelf, een isolatiefabriek van 0 opstarten, die kans krijg je niet elke dag.”

De eerste resultaten van Solliciteero zijn alvast bemoedigend. In zijn thuisland Syrië had de in Limburg gestrande vluchteling Ahmad Alsayed een ingenieursdiploma. Omdat zijn diploma hier niet erkend wordt, geraakte hij niet aan een passende job en dreigden zijn talenten verloren te gaan. “Gelukkig kwam Stephanie Deveux, de recruiter, bij mij thuis en nam ze de tijd om mijn talenten en kwaliteiten goed in te schatten”, zegt Ahmad. “Dankzij Solliciteero ben ik nu aan de slag in de nieuwe fabriek van Soprema in Tongeren. En dat bevalt me heel erg.”

(tp/sm)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?