Interim Vorige

1 van 68

Volgende

Nieuw: interimkantoor voor slagers

De Kortrijkse groep House of Talents heeft het Antwerpse interimkantoor BTS Food overgenomen. BTS Food biedt als enige Belgische bedrijf slagers aan op interimbasis. House of Talents groepeert als holding een aantal hr-dienstverleners die zich specialiseren in knelpuntberoepen.

10 september 2014

Delen

slager
“Vanuit onze missie en strategie past BTS Food perfect binnen House of Talents. We slagen erin 35 procent van de vacatures voor onze klanten in te vullen.” (Steve Rousseau, zaakvoerder House of Talents)

De holding House of Talents kent zijn oorsprong in 2008 toen West-Vlaming Steve Rousseau in Brussel begon met Sales Talents, een hr-dienstverlener specifiek gericht op verkoopsprofielen. Anderhalf jaar later richtte Rousseau Care Talents op (voor verpleegkundigen), en daar kwamen de jaren nadien Financial Talents, HR Talents en Executive Talents bij. Al die bedrijven helpen mensen aan het werk, al dan niet op interimbasis, voornamelijk in knelpuntprofielen. BTS Food uit Zwijndrecht is de jongste telg in de familie.

“Alle bedrijven binnen de groep werken zelfstandig en trekken ook als apart merk de markt op. Dat is noodzakelijk omdat elke sector zijn eigen identiteit en noden heeft, en een eigen aanpak vereist”, zegt zaakvoerder Steve Rousseau. “Toen ik met Sales Talents begon, was er geen enkel ander kantoor dat zich zo exclusief op salesprofielen richtte. Toen dat bleek te werken, startten we Care Talents en zo ging de bal aan het rollen.”

‘No cure, no pay’

House of Talents stelt als holding 45 mensen te werk, en heeft kantoren in Kortrijk, Brussel, Antwerpen en Beveren. Omdat ze zich voornamelijk bezighoudt met knelpuntprofielen, noemt de groep zichzelf een nichespeler, hoewel ze inmiddels toch een behoorlijke omvang heeft.

“Die knelpuntprofielen heten niet voor niets zo”, zegt Steve Rousseau. “ Momenteel slagen we erin om met onze zes bedrijven 35 procent van de vacatures die we in exclusiviteit voor onze klanten behandelen, in te vullen - volgens het principe ‘no cure, no pay’. Wij zijn natuurlijk ook niet de enige spelers, en vaak ondernemen bedrijven zelf een lange zoektocht naar geschikt personeel. Je kan het ook positief stellen en zeggen dat als een klant naar ons toekomt, we één op de drie vacatures kunnen invullen. Tot en met augustus hebben wij dit jaar al duizend vacatures behandeld. Dat zijn er trouwens 5 procent meer dan dezelfde periode vorig jaar, al durf ik daaruit niet af te leiden dat de economie nu weer veel meer aantrekt. Om die conclusie te kunnen trekken, is het nog te vroeg.”

Lange lijst van knelpuntberoepen

De lijst van knelpuntberoepen – banen die moeilijk ingevuld geraken, ondanks de vele jobaanbiedingen – is inmiddels al vrij lang en wordt er ook niet korter op. En op die lijst neemt het beroep van slager al jaren een prominente plaats in. Dat is de doelgroep waarop BTS Food uit Zwijndrecht zich sinds 2003 op richt. Als enige in ons land biedt het kantoor slagers aan op interimbasis, van één dag tot zes maanden, op alle niveaus. BTS is niet alleen actief in Vlaanderen, maar ook in Brussel en Wallonië.

“Vanuit onze missie en strategie past BTS Food perfect binnen House of Talents. Zowel de vleessector als beenhouwerijen zijn voortdurend op zoek naar geschoolde slagers, en ze slagen er niet in om er voldoende te vinden”, zegt Steve Rousseau. “Binnen onze niche is dit dus ook nog eens een niche.” Een gebrek aan opleidingsmogelijkheden en de werkomstandigheden, of de perceptie daarover zijn daar niet vreemd aan. Slagers kloppen vaak lange uren, en moeten soms in moeilijke omstandigheden werken. Maar het beroep heeft ook de algemene perceptie tegen.

Sterke groeier

BTS Food biedt aan de markt een permanente wervingsreserve aan van ongeveer 250 gediplomeerde slagers. Na de overname door House of Talents blijven alle medewerkers van het kantoor er aan de slag, en de operationele leiding blijft in handen van de huidige directie. Door de overname zal House of Talents trouwens ineens een pak meer omzet genereren: van 9,5 naar 17 miljoen euro. En de holding blijft, ondanks de pijlsnelle groei, grote plannen koesteren.

“Er liggen altijd wel dossiers op tafel, en we blijven zoeken naar groeimogelijkheden. Ook binnen onze bestaande dienstverlening trouwens”, zegt Steve Rousseau. “Zo lanceren we begin oktober een periodiek magazine over en voor salesmensen.”

(wv) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?