Nieuw in de bioscoop: The Burning Plain

Sla je niet meteen voor het hoofd als je nog nooit van Guillermo Arraiga hebt gehoord. Hij is Mexicaans, en The Burning Plain is zijn regiedebuut, maar Arraiga is wel de man die de broeierige en complexe scenario's schreef voor Amores Perros en 21 Grams van zijn landgenoot Alejandro Iñárritu, en voor het fantastische The Three Burials of Melquiades Estrada van Tommy Lee Jones.

30 maart 2009

Delen

The Burning Plain

Met The Burning Plain gaat hij verder op de ingeslagen weg. Hij vertelt perfect gedoseerd het tragische verhaal van twee families die gescheiden zijn in ruimte en tijd, tot blijkt dat hun verhalen elkaar raken en zelfs complex in elkaar verstrengeld zitten.

The Burning Plain gaat over mensen met littekens, mensen die getekend zijn door een radicale gebeurtenis uit het verleden en daar de rest van hun leven de gevolgen van dragen, tot de etterbuil barst en na decennia vol pijn de tijd voor catharsis is aangebroken. Dat klinkt als zware kost, en The Burning Plain is dat ook wel, maar het vakmanschap van Guillermo Arriaga, een van de meest begenadigde vertellers uit de moderne cinema, zorgt voor een pakkende cinema-ervaring. Maar hoewel zijn script ook deze keer de perfectie benadert, blijkt Arriaga toch niet echt uit te blinken in de acteursregie, want Charlize Theron en Kim Basinger hebben meer in hun mars dan wat ze hier tonen.

The Burning Plain is een zeer goede film, laat daar geen twijfel over bestaan, maar in de gouden handen van Iñárritu was het misschien wel een meesterstuk geworden. Ieder zijn vak, luidt dan onze conclusie. (HDP)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?