Waar vind ik jobs?
Vorige

1 van 538

Volgende

Mooie loopbaanperspectieven bij Milcobel

Peter De Mol
“Het is nodig om nieuwe medewerkers aan te trekken, aangezien we continu groeien.” (Peter De Mol, Milcobel Kallo)
Milcobel is een zuivelbedrijf met coöperatief aandeelhouderschap van melkveehouders, waarbij de melkveehouders niet alleen leveranciers zijn maar ook aandeelhouders. Met vakmanschap worden zuivelproducten aangeboden die authentiek, gezond, kwaliteitsvol en lekker zijn. De Milcobel Groep beschikt over 8 vestigingen in België, Frankrijk en Nederland. Peter De Mol was lange tijd actief bij Milcobel in Kallo, verliet de organisatie en keerde dit jaar terug als maintenance planner. Het voelde voor hem als thuiskomen in een vertrouwde maar toch nieuwe omgeving.

De carrièreswitch van Peter De Mol (45) staat symbool voor de transformatie die Milcobel de afgelopen jaren doormaakte. Na zijn middelbare studie elektromechanica startte Peter als onderhoudsmedewerker bij een sanitair installatiebedrijf. Nadien kon hij via een spontane sollicitatie aan de slag als onderhoudselektrieker bij Milcobel in Kallo. Zijn uitgebreid takenpakket omvatte het onderhoud van zowel pneumatische als elektrische machines. Voor Peter waren het boeiende tijden, maar onder meer de wachtdiensten waren moeilijk voor hem en dus besloot hij na zes jaar dienst om Milcobel vaarwel te zeggen.

Expertise rendeert

Peter verlegde zijn horizon richting chemie, eerst als onderhoudsmecanicien, later als maintenance planner. Via via vernam Peter dat Milcobel opnieuw medewerkers zocht. “Dat was voor mij een uitgelezen opportuniteit. In een drie uur durend gesprek kreeg ik de kans om te vertellen over mijn ervaringen in de (petro)chemie. Ik begreep al snel dat mijn expertise als maintenance planner een meerwaarde kon zijn voor Milcobel. We hadden een klik en ik kon terug aan de slag.”

Weer thuiskomen

Voor Peter ging er een nieuwe wereld open. “Milcobel was in niets meer te vergelijken met het bedrijf waar ik vijftien jaar geleden aan het werk ging. Dat had te maken met een nieuwe structuur, openheid en de grote nadruk op continu verbeteren. Daardoor voelde ik me meteen op mijn plaats. Een bedrijf waar ik trots op ben en waarvoor ik graag mijn ervaring deel met anderen. Als sterk groeiend bedrijf zijn wij voortdurend op zoek naar talentvolle medewerkers.”

Utilities

Sinds maart 2018 is Peter actief als maintenance planner. Zijn naaste collega is vooral bezig met de planning van het onderhoud van een productietoren, terwijl Peter actief is op utilities en veiligheid. Utilities heeft te maken met gebouwen en nutsvoorzieningen, met een hoofdrol voor gas-, stoom- en elektriciteitsinstallaties. Ook de onderhoudsplanning van brandmeldcentrales behoort tot zijn takenpakket.

“Concreet betekent dit vooral coördineren en afspraken maken met onderaannemers, prijsoffertes opmaken, de werkplanning organiseren van de 12 medewerkers van de afdeling onderhoud enzovoort. Mijn takenpakket omvat voor driekwart administratieve taken, naast heel wat vergaderingen.”

Goed kunnen plannen

Wat zijn de voornaamste competenties van een maintenance planner? Peter De Mol: "Het komt erop aan analytisch te denken en een planning op te stellen in functie van de context waar het onderhoud plaatsvindt. In vergelijking met vroeger is het hier veel aangenamer werken. Voorheen waren de technische dienst en de onderhoudsafdeling twee gescheiden departementen. Nu vormen we één team en is samenwerking het motto.”

Peter De Mol is vastbesloten om zijn verdere loopbaan bij Milcobel te blijven. “Ik zou wel gek zijn om nog van baan te veranderen. Ik heb het hier uitstekend naar mijn zin, de verloning is prima, het bedrijf groeit sterk en ik word omringd door toffe collega’s. Iedere ochtend fiets ik met veel zin naar mijn werk.”

Milcobel zoekt ondernemers

In de vestiging in Kallo (315 medewerkers) produceert Milcobel melkpoeder. “We kijken steeds uit naar nieuwe arbeiders en bedienden, zoals operatoren, techniekers en ingenieurs. We geven de voorkeur aan medewerkers die proactief denken en continu willen verbeteren. Dit past volledig bij de filosofie van Milcobel, waarbij we volop kansen geven aan medewerkers. Bij Milcobel draait alles om melk – ook onze kernwaarden: Moedig, Eerlijk, Loyaliteit, Kwaliteit. Het is belangrijk dat geïnteresseerden zich kunnen vinden in onze waarden”, vertelt Emily Maes, Talent Manager bij Milcobel.

(wv) 

25 september 2018
  • Jobs voor Milcobel
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook