Vorige

1 van 214

Volgende
Volgend artikel:

Waarmee scoren bedrijven het meest bij werknemers?

Moe of futloos na een videocall? Enkele tips (VIDEO)

8 oktober 2020
Zoom fatigue
Voel jij je wel eens futloos na een dag vol Zoom-vergaderingen, Teams-meetings en videochats? Je bent niet alleen. Zelfs Microsoft erkent dit fenomeen: medewerkers voelen zich meer vermoeid tijdens videovergaderingen dan wanneer ze face to face samenwerken. Hoe ga je best om met deze online ‘vergader-vermoeidheid'?

Videoconferenties kunnen niet alleen stressvol zijn. Zie ik er goed uit op camera? Wie is die persoon aan de andere kant? Gaat de verbinding niet uitvallen? Wat als ik mijn scherm moet delen? Het vergt gewoon ook veel meer energie van onze hersenen om je lange tijd te focussen op een video call, zeker als dat met meerdere deelnemers is.

Gevolg: een vol hoofd, emotionele uitputting, overprikkeling en zelfs slaapstoornissen kunnen je te beurt vallen.

Is die online meeting wel noodzakelijk?

In het nieuwe normaal is online vergaderen een blijver. Daarom is het verstandig om het aantal meetings te beperken. Misschien is die ene vergadering niet echt nodig en kan de info ook via e-mail gedeeld worden? Of je kan de telefoon nemen (ja, bellen mag!) om je collega of klant even persoonlijk te spreken. Misschien net iets eenvoudiger en efficiënter?

Als je dan toch die online Zoom- of Teams-meeting op je agenda hebt, zijn er gelukkig een aantal safety tips om die online meetings een stuk minder belastend te maken. Want ja, je kan er zelf iets aan doen!

VIDEO: Omgaan met Zoom-moeheid

In onderstaande video vind je enkele hacks die je voor, tijdens en na die vaak slopende videomeetings kan toepassen om een drukke Zoom- of Teams-dag fris als een hoentje te doorstaan.

(lb/kv) - Bron en meer info: Expert Academy

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 17162 andere jobs