Young Graduate Ward (24) creëert zijn eigen functie
Steeds meer bedrijven doen extra inspanningen om young graduates aan te trekken en ze via speciale programma’s verder op te leiden. Zo ook UNILIN.
Na zijn opleiding handelswetenschappen startte Jan Van Vlaenderen zijn loopbaan in aankoop en facility, al had hij al gauw begrepen dat bureauwerk niets voor hem was. “Ik wilde meer tussen de mensen zijn. Via een vriend die hier al werkte, ontdekte ik de website durfjehetaan.be van Lidl en stelde ik me kandidaat. Ik zond mijn motivatie en cv in, legde tests af en voerde een gesprek via Skype.”
Ook Dagmar Bekkers durfde het aan. Zij volgde een masteropleiding bedrijfspsychologie, al haalde ze haar diploma nét niet door één vak. “Ik heb tijdens mijn studies in voedingswinkels gewerkt en ben altijd geïnteresseerd in hoe die georganiseerd zijn. Toen ik bij Lidl solliciteerde voor een functie die eigenlijk te hoog gegrepen was voor iemand zonder ervaring, hebben ze me zelf voorgesteld om me kandidaat te stellen voor het managementtraineeship.”
Zowel Jan als Dagmar werden geselecteerd om bij Lidl mee op bootcamp te gaan. Neen, geen camouflagekledij en hindernissenparcours in de Ardennen, wél een al even intensieve tweedaagse voor potentiële young graduates. “Zo'n bootcamp is echt een rollercoaster waar je moet instappen om onderweg alles mee te pikken wat er op je afkomt”, herinnert Jan zich van zijn bootcamp in april dit jaar. “Op die twee dagen hebben we heel veel rollenspelen gedaan, kregen we presentaties, zijn we een Lidl gaan bezoeken … Dat zat super in elkaar en was heel intensief maar ook heel leerrijk.”
Dagmar, die pas in november meeging op bootcamp, benadrukt dat de bootcamp geen competitie is. “Dat vertelden ze ons ook aan het begin: 'Als jullie alle zestien slagen, dan werven we jullie ook alle zestien aan'. Dat is ongelooflijk: ze tonen echt dat ze in jonge mensen willen investeren. Op die manier halen ze ook het beste uit de deelnemers en leer je ook erg veel”, klinkt het.
Zowel Dagmar als Jan leerden niet alleen enorm veel, maar kregen na de bootcamp ook de kans om bij Lidl aan de slag te gaan. Dagmar start pas na nieuwjaar bij de retailer, maar Jan is al een tijdje bezig. “Ik ben op 1 september gestart aan mijn opleiding. Ik startte als winkelbediende, waar je echt vanaf nul begint. Je draait mee in de winkel, vult rekken aan, werkt aan de kassa en volgt ondertussen ook opleidingen. Steeds kun je verder groeien en krijg je meer verantwoordelijkheid. Nu zit ik in het traject om assistent storemanager te worden. Ik heb nog altijd contact met de anderen die samen met mij op bootcamp waren. We hebben een WhatsApp-groep en delen op die manier ervaringen met elkaar.”
Jan en Dagmar kozen allebei voor het domein 'retail operations' met het doel als retail operations manager een aantal winkels onder hun hoede te nemen. Dagmar staat in elk geval al te popelen om aan haar traject te beginnen. “Wat me erg aantrekt, is het samenwerken met mensen. Mensen coachen, ze aansturen maar tegelijk ook een luisterend oor zijn. Ik vind het geweldig!”
Dounia Houari studeerde dit jaar af als industrieel ingenieur elektriciteit. Al van tijdens haar studies is ze gepassioneerd door energie. Toen ze de kans kreeg om bij de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB stage te lopen en er haar eindwerk te maken in de dienst die de energiebevoorrading van het hele net beheert, liet ze die kans uiteraard niet liggen. “Mijn mentor bij de MIVB heeft me enorm veel bijgebracht op het vlak van techniek, maar ook op menselijk vlak. Ik heb daar ook alle informatie meegekregen over nieuwe projecten die op stapel staan bij de MIVB. Het was me duidelijk dat de organisatie de komende jaren veel ingenieurs zou nodig hebben om al die uitdagingen aan te gaan.”
Na haar studies keerde ze terug naar de MIVB om er te gaan werken. De toekomstige uitdagingen trokken haar aan, maar ook de maatschappelijke rol van de onderneming. “Ik vind het gewoon ook heel leuk en interessant om als Brusselse mee te helpen om de mobiliteit hier te verbeteren”, klinkt het duidelijk.
Dounia is vandaag als young starter aan de slag bij de MIVB. Dat programma, dat openstaat voor pas afgestudeerden met maximaal één jaar ervaring, duurt twee jaar en betekent een echte kickstart voor haar loopbaan. “Tijdens die twee jaar krijg je drie opdrachten van telkens acht maanden in verschillende departementen, waar je een duidelijke taak en doelstellingen krijgt”, vertelt ze enthousiast. “Er zijn uiteraard ook heel wat opleidingen: enerzijds algemenere opleidingen die nuttig zijn voor ingenieurs als ik, bijvoorbeeld projectmanagement, maar anderzijds kunnen we ook zelf opleidingen voorstellen die aansluiten bij onze opdracht of doelstellingen.”
Sinds haar eerste dag in augustus is Dounia aan de slag in het departement infrastructuur waar ze de hand-overprocedures tussen projectteams en de operationele, technische collega’s probeert te verbeteren. Ook al ligt dat wat verder van haar ingenieursstudies, het ligt wel degelijk binnen haar interessesfeer, geeft ze aan. “Het parcours van een young starter wordt dan ook in overleg uitgestippeld”, zegt ze. “Maar voor mijn volgende opdracht keer ik terug naar de dienst waar ik mijn stage deed. Wat daarna zal komen, dat moeten we nog bepalen.”
Wat zo interessant is aan een traject als young starter? “Als buitenstaander ken je de organisatie niet echt – zelfs al neem je zoals ik elke dag de metro. Als young starter leer je de onderneming van binnenuit kennen, en ook al de mogelijkheden die er zijn. Als je alleen naar de vacatures kijkt, zou je kunnen denken dat er niets bij is voor jou. Maar nu, door de organisatie beter te leren kennen, ontdek ik dat vele andere rollen me wel zouden bevallen. Ik ontdek de onderneming en leer ook zeer veel over mezelf en over de competenties die ik heb. Dat is net zo interessant aan dit traject.”
Als biologiestudent koost Francis Meerburg er al voor om zijn masterthesis aan de faculteit van de bio-ingenieurs te schrijven over hoe je met nieuwe technieken ook de micropolluenten – resten van medicatie, bijvoorbeeld – uit het water kunt halen. Nadien schreef hij zich in aan de Stanford University in Californië waar hij een masterdiploma environmental engineering behaalde. Terug in Gent doctoreerde hij met een onderzoek over hoe je uit afvalwater, en in het bijzonder het slib dat overblijft na zuivering, zo veel mogelijk energie kunt halen.
Waar hij na zo'n indrukwekkend academisch traject terecht kon? “Ik wilde de academische wereld verlaten en wat ik geleerd had gebruiken om er concrete problemen mee op te lossen. En eigenlijk kan dat maar in één organisatie in Vlaanderen: Aquafin. Wij zijn de enige die op grote schaal met waterzuivering bezig zijn. Bovendien is er ook een eigen onderzoekscentrum”, zegt Francis.
Vandaag is Francis aan de slag als studieverantwoordelijke onderzoek bij Aquafin. Dat betekent onder meer dat een aantal onderzoeksprojecten op zijn naam staan. Een ervan sluit nauw aan bij zijn doctoraatsonderzoek, legt hij uit. “Het doel is om het slib dat we overhouden na de waterzuivering op zo'n manier te verwerken dat we er zo veel mogelijk energie uithalen. Uiteindelijk willen we er meer energie uithalen dan we er insteken”, klinkt het ambitieus. “Maar naast het onderzoek ben ik ook betrokken bij de opvolging van het waterzuiveringsproces in een aantal stations, waar ik mee het proces optimaliseer.”
“De overgang van universiteit naar praktijk is eigenlijk vrij vlot verlopen”, geeft Francis nog aan. “Omdat ik hier ook in de onderzoeksafdeling werk, was de cultuurschok niet te groot. Tegelijk zorgt Aquafin ervoor dat ik de nodige opleidingen kan volgen, ook rond persoonlijke ontwikkeling. Daarin verschil ik overigens niet van andere medewerkers: iedereen kan hier allerlei opleidingen volgen.”
Francis vertelt ook over de ondersteuning van het HR-departement, waar hij regelmatig gesprekken heeft over waar hij staat en welke ondersteuning of opleiding hij op dat moment kan gebruiken. “Dat wordt hier wel van iedereen verwacht: iedereen blijft zichzelf ontwikkelen, blijft groeien. Ik word elke dag uitgedaagd.”
“Ik ben industrieel ingenieur elektromechanica en volgde nadien een masteropleiding rond productiemanagement, waar ik de lean-technologie ontdekte. Ik wou hier zeker verder mee aan de slag en zag toen bij UNILIN een vacature voor een ‘young graduate with passion for lean’. Dat was helemaal op mijn lijf geschreven en zo kwam ik bij Marie terecht”, zegt Corneel De Baere.
Marie Wieleman werkt als talent acquisition specialist op de HR-afdeling van UNILIN, waar ze onder meer pas afgestudeerden en zelfs 'nog net niet afgestudeerden' rekruteert. “We spreken studenten al heel vroeg aan”, vertelt ze. “Maar ook het rekruteren zelf gebeurt steeds vroeger op het jaar. In november zijn we al bezig met gesprekken in te plannen met studenten die dat academiejaar afstuderen. Ik vermoed dat we voor het einde van het jaar al de eerste contracten zullen ondertekenen met de young graduates die volgend jaar in september zullen opstarten.”
Een young graduate komt bij UNILIN terecht binnen het functioneel domein van zijn keuze – voor Corneel is dat productie – waar hij of zij in contact komt met de verschillende deeldomeinen. Zo kan iemand die voor finance kiest, kennismaken met zowel corporate finance, accounting als controlling. Op dezelfde manier leert ook Corneel alle processen binnen productie kennen. “Ik leerde dankzij de expertise van de vele ervaren mensen snel bij. Door de vele contacten weet ik nu met wie ik kan samenwerken om projecten verder uit te werken”, klinkt het overtuigd.
Naast een brede kennismaking met het UNILIN-productieproces heeft Corneel, net zoals alle andere medewerkers, toegang tot een heel breed opleidingsaanbod. “Als ingenieur werk je ook met mensen samen. Ik heb de afgelopen maanden dan ook heel wat opleidingen voor soft skills gevolgd, bijvoorbeeld over leiderschap en omgaan met verschillende persoonlijkheden”, zegt hij. “Anderzijds is er altijd wel een interne of externe technische opleiding die je kunt volgen als dat nodig is.”
Er is in Wielsbeke geen uitgestippeld one size fits all-opleidingstraject. Elke young graduate krijgt een pakket op basis van de eigen noden en verwachtingen, benadrukt Marie. “Daarnaast is het belangrijk dat de young graduate een netwerk opbouwt en de eerste weken een heel aantal mensen spreekt en leert kennen die relevant zijn voor de functie.”
Corneel is dankbaar voor de vrijheid en de verantwoordelijkheid die hij al van bij de start kon opnemen. “Vanaf dag één kon ik me helemaal onderdompelen, waardoor ik nu al heel breed kan werken en al snel impact heb op de richting die we hier met lean uit gaan. Dit is een vliegende start voor mijn carrière.”
“Dat ligt helemaal in lijn met onze cultuur”, benadrukt Marie tot slot. “We zijn een jonge, dynamische omgeving waarbij je vanaf je eerste dag heel veel invloed, vrijheid en verantwoordelijkheid kunt hebben mét de juiste begeleiding.”
(tv) - Bron: MARK Magazine
Na zijn opleiding handelswetenschappen startte Jan Van Vlaenderen zijn loopbaan in aankoop en facility, al had hij al gauw begrepen dat bureauwerk niets voor hem was. “Ik wilde meer tussen de mensen zijn. Via een vriend die hier al werkte, ontdekte ik de website durfjehetaan.be van Lidl en stelde ik me kandidaat. Ik zond mijn motivatie en cv in, legde tests af en voerde een gesprek via Skype.”
Ook Dagmar Bekkers durfde het aan. Zij volgde een masteropleiding bedrijfspsychologie, al haalde ze haar diploma nét niet door één vak. “Ik heb tijdens mijn studies in voedingswinkels gewerkt en ben altijd geïnteresseerd in hoe die georganiseerd zijn. Toen ik bij Lidl solliciteerde voor een functie die eigenlijk te hoog gegrepen was voor iemand zonder ervaring, hebben ze me zelf voorgesteld om me kandidaat te stellen voor het managementtraineeship.”
Zowel Jan als Dagmar werden geselecteerd om bij Lidl mee op bootcamp te gaan. Neen, geen camouflagekledij en hindernissenparcours in de Ardennen, wél een al even intensieve tweedaagse voor potentiële young graduates. “Zo'n bootcamp is echt een rollercoaster waar je moet instappen om onderweg alles mee te pikken wat er op je afkomt”, herinnert Jan zich van zijn bootcamp in april dit jaar. “Op die twee dagen hebben we heel veel rollenspelen gedaan, kregen we presentaties, zijn we een Lidl gaan bezoeken … Dat zat super in elkaar en was heel intensief maar ook heel leerrijk.”
Dagmar, die pas in november meeging op bootcamp, benadrukt dat de bootcamp geen competitie is. “Dat vertelden ze ons ook aan het begin: 'Als jullie alle zestien slagen, dan werven we jullie ook alle zestien aan'. Dat is ongelooflijk: ze tonen echt dat ze in jonge mensen willen investeren. Op die manier halen ze ook het beste uit de deelnemers en leer je ook erg veel”, klinkt het.
Zowel Dagmar als Jan leerden niet alleen enorm veel, maar kregen na de bootcamp ook de kans om bij Lidl aan de slag te gaan. Dagmar start pas na nieuwjaar bij de retailer, maar Jan is al een tijdje bezig. “Ik ben op 1 september gestart aan mijn opleiding. Ik startte als winkelbediende, waar je echt vanaf nul begint. Je draait mee in de winkel, vult rekken aan, werkt aan de kassa en volgt ondertussen ook opleidingen. Steeds kun je verder groeien en krijg je meer verantwoordelijkheid. Nu zit ik in het traject om assistent storemanager te worden. Ik heb nog altijd contact met de anderen die samen met mij op bootcamp waren. We hebben een WhatsApp-groep en delen op die manier ervaringen met elkaar.”
Jan en Dagmar kozen allebei voor het domein 'retail operations' met het doel als retail operations manager een aantal winkels onder hun hoede te nemen. Dagmar staat in elk geval al te popelen om aan haar traject te beginnen. “Wat me erg aantrekt, is het samenwerken met mensen. Mensen coachen, ze aansturen maar tegelijk ook een luisterend oor zijn. Ik vind het geweldig!”
Dounia Houari studeerde dit jaar af als industrieel ingenieur elektriciteit. Al van tijdens haar studies is ze gepassioneerd door energie. Toen ze de kans kreeg om bij de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB stage te lopen en er haar eindwerk te maken in de dienst die de energiebevoorrading van het hele net beheert, liet ze die kans uiteraard niet liggen. “Mijn mentor bij de MIVB heeft me enorm veel bijgebracht op het vlak van techniek, maar ook op menselijk vlak. Ik heb daar ook alle informatie meegekregen over nieuwe projecten die op stapel staan bij de MIVB. Het was me duidelijk dat de organisatie de komende jaren veel ingenieurs zou nodig hebben om al die uitdagingen aan te gaan.”
Na haar studies keerde ze terug naar de MIVB om er te gaan werken. De toekomstige uitdagingen trokken haar aan, maar ook de maatschappelijke rol van de onderneming. “Ik vind het gewoon ook heel leuk en interessant om als Brusselse mee te helpen om de mobiliteit hier te verbeteren”, klinkt het duidelijk.
Dounia is vandaag als young starter aan de slag bij de MIVB. Dat programma, dat openstaat voor pas afgestudeerden met maximaal één jaar ervaring, duurt twee jaar en betekent een echte kickstart voor haar loopbaan. “Tijdens die twee jaar krijg je drie opdrachten van telkens acht maanden in verschillende departementen, waar je een duidelijke taak en doelstellingen krijgt”, vertelt ze enthousiast. “Er zijn uiteraard ook heel wat opleidingen: enerzijds algemenere opleidingen die nuttig zijn voor ingenieurs als ik, bijvoorbeeld projectmanagement, maar anderzijds kunnen we ook zelf opleidingen voorstellen die aansluiten bij onze opdracht of doelstellingen.”
Sinds haar eerste dag in augustus is Dounia aan de slag in het departement infrastructuur waar ze de hand-overprocedures tussen projectteams en de operationele, technische collega’s probeert te verbeteren. Ook al ligt dat wat verder van haar ingenieursstudies, het ligt wel degelijk binnen haar interessesfeer, geeft ze aan. “Het parcours van een young starter wordt dan ook in overleg uitgestippeld”, zegt ze. “Maar voor mijn volgende opdracht keer ik terug naar de dienst waar ik mijn stage deed. Wat daarna zal komen, dat moeten we nog bepalen.”
Wat zo interessant is aan een traject als young starter? “Als buitenstaander ken je de organisatie niet echt – zelfs al neem je zoals ik elke dag de metro. Als young starter leer je de onderneming van binnenuit kennen, en ook al de mogelijkheden die er zijn. Als je alleen naar de vacatures kijkt, zou je kunnen denken dat er niets bij is voor jou. Maar nu, door de organisatie beter te leren kennen, ontdek ik dat vele andere rollen me wel zouden bevallen. Ik ontdek de onderneming en leer ook zeer veel over mezelf en over de competenties die ik heb. Dat is net zo interessant aan dit traject.”
Als biologiestudent koost Francis Meerburg er al voor om zijn masterthesis aan de faculteit van de bio-ingenieurs te schrijven over hoe je met nieuwe technieken ook de micropolluenten – resten van medicatie, bijvoorbeeld – uit het water kunt halen. Nadien schreef hij zich in aan de Stanford University in Californië waar hij een masterdiploma environmental engineering behaalde. Terug in Gent doctoreerde hij met een onderzoek over hoe je uit afvalwater, en in het bijzonder het slib dat overblijft na zuivering, zo veel mogelijk energie kunt halen.
Waar hij na zo'n indrukwekkend academisch traject terecht kon? “Ik wilde de academische wereld verlaten en wat ik geleerd had gebruiken om er concrete problemen mee op te lossen. En eigenlijk kan dat maar in één organisatie in Vlaanderen: Aquafin. Wij zijn de enige die op grote schaal met waterzuivering bezig zijn. Bovendien is er ook een eigen onderzoekscentrum”, zegt Francis.
Vandaag is Francis aan de slag als studieverantwoordelijke onderzoek bij Aquafin. Dat betekent onder meer dat een aantal onderzoeksprojecten op zijn naam staan. Een ervan sluit nauw aan bij zijn doctoraatsonderzoek, legt hij uit. “Het doel is om het slib dat we overhouden na de waterzuivering op zo'n manier te verwerken dat we er zo veel mogelijk energie uithalen. Uiteindelijk willen we er meer energie uithalen dan we er insteken”, klinkt het ambitieus. “Maar naast het onderzoek ben ik ook betrokken bij de opvolging van het waterzuiveringsproces in een aantal stations, waar ik mee het proces optimaliseer.”
“De overgang van universiteit naar praktijk is eigenlijk vrij vlot verlopen”, geeft Francis nog aan. “Omdat ik hier ook in de onderzoeksafdeling werk, was de cultuurschok niet te groot. Tegelijk zorgt Aquafin ervoor dat ik de nodige opleidingen kan volgen, ook rond persoonlijke ontwikkeling. Daarin verschil ik overigens niet van andere medewerkers: iedereen kan hier allerlei opleidingen volgen.”
Francis vertelt ook over de ondersteuning van het HR-departement, waar hij regelmatig gesprekken heeft over waar hij staat en welke ondersteuning of opleiding hij op dat moment kan gebruiken. “Dat wordt hier wel van iedereen verwacht: iedereen blijft zichzelf ontwikkelen, blijft groeien. Ik word elke dag uitgedaagd.”
“Ik ben industrieel ingenieur elektromechanica en volgde nadien een masteropleiding rond productiemanagement, waar ik de lean-technologie ontdekte. Ik wou hier zeker verder mee aan de slag en zag toen bij UNILIN een vacature voor een ‘young graduate with passion for lean’. Dat was helemaal op mijn lijf geschreven en zo kwam ik bij Marie terecht”, zegt Corneel De Baere.
Marie Wieleman werkt als talent acquisition specialist op de HR-afdeling van UNILIN, waar ze onder meer pas afgestudeerden en zelfs 'nog net niet afgestudeerden' rekruteert. “We spreken studenten al heel vroeg aan”, vertelt ze. “Maar ook het rekruteren zelf gebeurt steeds vroeger op het jaar. In november zijn we al bezig met gesprekken in te plannen met studenten die dat academiejaar afstuderen. Ik vermoed dat we voor het einde van het jaar al de eerste contracten zullen ondertekenen met de young graduates die volgend jaar in september zullen opstarten.”
Een young graduate komt bij UNILIN terecht binnen het functioneel domein van zijn keuze – voor Corneel is dat productie – waar hij of zij in contact komt met de verschillende deeldomeinen. Zo kan iemand die voor finance kiest, kennismaken met zowel corporate finance, accounting als controlling. Op dezelfde manier leert ook Corneel alle processen binnen productie kennen. “Ik leerde dankzij de expertise van de vele ervaren mensen snel bij. Door de vele contacten weet ik nu met wie ik kan samenwerken om projecten verder uit te werken”, klinkt het overtuigd.
Naast een brede kennismaking met het UNILIN-productieproces heeft Corneel, net zoals alle andere medewerkers, toegang tot een heel breed opleidingsaanbod. “Als ingenieur werk je ook met mensen samen. Ik heb de afgelopen maanden dan ook heel wat opleidingen voor soft skills gevolgd, bijvoorbeeld over leiderschap en omgaan met verschillende persoonlijkheden”, zegt hij. “Anderzijds is er altijd wel een interne of externe technische opleiding die je kunt volgen als dat nodig is.”
Er is in Wielsbeke geen uitgestippeld one size fits all-opleidingstraject. Elke young graduate krijgt een pakket op basis van de eigen noden en verwachtingen, benadrukt Marie. “Daarnaast is het belangrijk dat de young graduate een netwerk opbouwt en de eerste weken een heel aantal mensen spreekt en leert kennen die relevant zijn voor de functie.”
Corneel is dankbaar voor de vrijheid en de verantwoordelijkheid die hij al van bij de start kon opnemen. “Vanaf dag één kon ik me helemaal onderdompelen, waardoor ik nu al heel breed kan werken en al snel impact heb op de richting die we hier met lean uit gaan. Dit is een vliegende start voor mijn carrière.”
“Dat ligt helemaal in lijn met onze cultuur”, benadrukt Marie tot slot. “We zijn een jonge, dynamische omgeving waarbij je vanaf je eerste dag heel veel invloed, vrijheid en verantwoordelijkheid kunt hebben mét de juiste begeleiding.”
(tv) - Bron: MARK Magazine
Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Steeds meer bedrijven doen extra inspanningen om young graduates aan te trekken en ze via speciale programma’s verder op te leiden. Zo ook UNILIN.
12 % van de schoolverlaters zijn na 1 jaar ingeschreven als werkzoekende bij de VDAB en 88 % is aan het werk. Welke verschillen zitten achter deze cijfers?
Het SODA-attest is vandaag een grote meerwaarde op de arbeidsmarkt. Maar wat is het precies? Sophie Vanden Eynde van Accent Jobs geeft tekst en uitleg.
Gaan ambitie en vrije tijd hand in hand? Het zijn carrièrevragen waar pas afgestudeerden zich wel eens aan mispakken, vindt Sofie Kokelenberg.
UNILIN uit Wielsbeke heeft een aantal rekruteringsprogramma’s. Via Campus Recruitment wordt jaarlijks een dertigtal young graduates aangeworven.
De pandemie heeft onze manier van werken grondig veranderd. Maar wat houden we daar van over? En hoe ziet onze werkplek er uit als we terug naar kantoor gaan?
Storytelling is een gave, maar als je dat talent niet hebt, kun je met enkele kleine tips en tricks alsnog een meesterverteller worden...
Twee parttimers in plaats van één fulltimer? Niet alleen de werknemer wordt er beter van, maar ook de werkgever!
Referenties zijn vaak een verplicht nummertje in sollicitatieland. Veel werkgevers verwachten namen op een cv, of ze er ook iets mee aanvangen is iets anders...
Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Steeds meer bedrijven doen extra inspanningen om young graduates aan te trekken en ze via speciale programma’s verder op te leiden. Zo ook UNILIN.
Gaan ambitie en vrije tijd hand in hand? Het zijn carrièrevragen waar pas afgestudeerden zich wel eens aan mispakken, vindt Sofie Kokelenberg.
Het SODA-attest is vandaag een grote meerwaarde op de arbeidsmarkt. Maar wat is het precies? Sophie Vanden Eynde van Accent Jobs geeft tekst en uitleg.
UNILIN uit Wielsbeke heeft een aantal rekruteringsprogramma’s. Via Campus Recruitment wordt jaarlijks een dertigtal young graduates aangeworven.
12 % van de schoolverlaters zijn na 1 jaar ingeschreven als werkzoekende bij de VDAB en 88 % is aan het werk. Welke verschillen zitten achter deze cijfers?
Veiligheid zit in de lift! We lijsten met Jobat de meest gevraagde functies op in het domein van bewaking en veiligheid.
Je hebt recht op verlof vanaf de geboorte en uiterlijk voordat je kind 12 jaar wordt. Het ouderschapsverlof moet dus starten vóór de 12de verjaardag van je kind.
Of je belastingen moet betalen op je reiskostenvergoeding, hangt af van je keuze van transport, van en naar het werk ...
Even op een terras in de zuiderse zon dat rapport afwerken en je collega’s mailen? Wat komt er allemaal bij kijken als je digitale nomade wil zijn?