Evenwicht werk-privé Vorige

1 van 797

Volgende

Hoeveel tijd moet je sporten om deze calorieën te verbranden?

Er waait een trend van gezonde voeding door het bedrijfsleven. Die trend doet nu ook het bedrijfsrestaurant aan, zo blijkt uit initiatieven bij bedrijven.

20 oktober 2016

Delen

Colruyt kantine

Ook bij de medewerkers van Colruyt Group staat gezondheid hoog op de agenda. Daarom heeft de retailer onder meer het aanbod gezonde voeding in zijn kantines de jongste jaren geleidelijk aan uitgebreid. De zopas geopende nieuwe kantine van de hoofdzetel in Halle maakt het nog gemakkelijker om gevarieerd, lekker en gezond te eten.

Nieuwe salad bar

De meest in het oog springende nieuwigheid is een volwaardige salad bar, met naast een tiental dagvers gesneden groenten ook telkens een drietal maaltijdsalades. “Omwille van de kwaliteit en de versheid hebben we ervoor gekozen om alles zelf klaar te maken en daarbij zijn we niet over één nacht ijs gegaan”, zegt Wim Mertens, projectcoördinator catering Colruyt Group.

“In ons team dat de recepten van de bereide salades samenstelt, zitten er onder meer een culinaire expert en een diëtiste. Zij zorgen ervoor dat er in die salades bijvoorbeeld geen mayonaise zit, maar wel yoghurt.” Het vernieuwde aanbod wordt overigens gesmaakt door de medewerkers. De eerste weken na de opening kreeg het cateringteam heel wat overwegend positieve feedback binnen.

Medewerkers stimuleren om gezonder te eten, begint dus met een aantrekkelijk en lekker assortiment. Daarnaast zet de retailer ook andere middelen in. Zo krijgen de gezondere producten een plaatsje op ooghoogte, de ongezondere komen iets minder zichtbaar in het schap. Wim Mertens: “We willen het onze mensen ook gemakkelijk maken om bewust te kiezen. Daarom willen we in de nabije toekomst op de prijsetiketten ook informatie vermelden zoals allergenen en het aantal calorieën.”

En hoe "makkelijk" ben je die calorieën weer kwijt?

Lees verder:

De trend van de gezonde voeding in de kantine 

In samenwerking met MARK Magazine
(sdc/wv) - Foto: (im) - Bron: MARK Magazine 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?