Vorige

1 van 467

Volgende
Volgend artikel:

Werken in coronacrisis: financial & HR-officer Katrien getuigt...

De beste werkplek herken je aan deze 4 zaken

6 mei 2016
Waarin blinken de beste werkplekken uit? Deze vier elementen maken het verschil tussen een gewone, goede werkplek of de beste werkplek.
de beste werkplek

We halen onze bevindingen uit het Best Workplaces-onderzoek dat Great Place To Work organiseerde via Vlerick Business School. Op basis hiervan werden tien grote grote bedrijven en tien kleinere (met minder dan vijfhonderd medewerkers) uitgeroepen tot ‘beste werkplek’. Met al dat onderzoeksmateriaal kon Vlerick de verschillen opmaken. Een beste werkplek herken je aan:

1. Een goede werkatmosfeer

Jaarlijks spenderen we ongeveer 1.580 uur op ons werk. De manier waarop we werken en het plezier dat we hebben met onze collega’s maakt een gigantisch verschil. Bij de beste werkplekken van ‘Great Place To Work’ hebben er twee een eigen muziekgroepje en zes een sportteam.

Geloof in het senior management 

2. Geloof in het senior management

Competent en op de hoogte. Dat is cruciaal voor het (top)management van een bedrijf om als beste werkplek te worden aanzien. Uit onderzoek van Great Place To Work blijkt dat 90 procent van de beste werkplekken het management competent vindt. Communicatie blijkt ook cruciaal. 82 procent van de werkplekken vindt zichzelf goed geïnformeerd.

Empowerment 

3. Empowerment

Empowerment is een brede term, maar het komt er op neer dat de beste werkplekken hun mensen ondersteunen. Ze geven hen vertrouwen en verantwoordelijkheid, vaak ook op basis van zelfsturing. Hierdoor neemt de betrokkenheid van de medewerkers toe.

Training en ontwikkeling 

4. Training en ontwikkeling

Zonder talent geen business. De beste werkplekken beseffen dat het voeden van talent cruciaal is. Het afstemmen van training en ontwikkeling met de bedrijfsstrategie is een belangrijke succesfactor.

Lees verder:

Verkiezing Best Workplaces: lang leve de beste werkplek! 

In samenwerking met MARK Magazine
(wv) – Bron: MARK Magazine 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14755 andere jobs