Wet89: Werelds ontbijtje

Veel volk rond negen uur ’s ochtends in Wet89. De zaak is al open van half acht en veel zakenlui genieten hier nog even van een koffie, ontbijtje of krant voor ze aan een nieuwe werkdag beginnen.

20 april 2011

Delen

Wet89 in Brussel
Wet89 - Wereldsalon
Wetstraat 89
1040 Brussel
www.wet89.be

Score: 3 / 5

Hier eet je in een strak en stijlvol decor waar zwart en wit overheersen zonder dat het ongezellig wordt. Het zelfverklaarde wereldcafé maakt vanmorgen inderdaad een kosmopolitische indruk: om me heen hoor ik uitsluitend Engelstalige dialogen. Naast de gebruikelijke binnenlandse kwaliteitskranten slingeren er ook verschillende internationale dagbladen rond.

Ik bestel een koffie, een koffiekoek en een verse fruitsalade van het seizoen (samen 7,20 euro) en krijg al snel een plateau met het gevraagde ontbijtje. De fruitsalade blijkt enkel banaan, pompelmoes en bosbessen te bevatten. Die combinatie is niet alleen erg lekker, maar ook een lust voor het oog. Bij het ontbijt kan je ook kiezen voor bioyoghurt, spiegelei of pannenkoeken van ricotta. Wie kiest voor een volledig ontbijtbuffet (12 euro), krijgt vers sinaasappelsap, een warme drank, brood met beleg, een koffiekoek en yoghurt.

Niet de CD&V-kantine

Ook rond lunchtijd oogt de kaart bijzonder verleidelijk. Soep, salades en verschillende soorten pasta behoren tot de mogelijkheden. Of wat dacht u van risotto met venkel en ricotta? Of Indische lamsgehaktballetjes met pikante saus en rijst? Al de gerechten bij Wet89 zijn huisgemaakt en in de keuken werkt men zoveel als mogelijk met biologische producten. Bij het samenstellen van de kaart wordt rekening gehouden met het aanbod en het seizoen.

Goed om te weten: Wet89 is gevestigd in hetzelfde gebouw als het hoofdkwartier van CD&V. Toch vormt het café een aparte nv. "Van de mensen die hierboven werken, komen er natuurlijk heel wat naar hier om te lunchen. Maar we hebben net zo goed veel klanten die werken bij de bedrijven hier in de buurt of bij de Europese instellingen. We hebben een heel gemengd en internationaal publiek. Het is hier dus niet de kantine van CD&V", lacht zaakvoerster Kristel Adriaens.

De slogan op de website van het wereldsalon laat ons alvast hopen dat koninklijk onderhandelaar Wouter Beke hier niet al te vaak zijn boterhammetjes komt opeten. Don’t ask what you can do for your country. Ask what’s for lunch, citeert men Orson Welles.

Waar?


Grotere kaart weergeven

(mo) - Foto’s: Stijn Bollaert 

Wet89 in Brussel

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?