Viva M'Boma: Grootmoeders keuken

De Vlaamsesteenweg in Brussel is een aaneenschakeling van charmante eethuisjes. Op nummer 17 vind je er Viva M’Boma, een restaurantje gespecialiseerd in orgaanvlees en ingewanden. Heb je trek in hersentjes, uier of varkensoor? Dan is dit je adres.

28 januari 2010

Delen

Viva M'Boma in Brussel
Viva M’Boma - Snack
Vlaamsesteenweg 39
1000 Brussel

Score: 3 / 5

11:50:36

Wie minder tijd heeft om uitgebreid aan te schuiven, kan enkele huisnummers verder terecht. Daar tref je de snackbar van Viva M’Boma. Hier helaas geen specialiteiten uit grootmoeders keuken die tegenstanders op hun best zouden omschrijven als slachtafval. Wel veel pensen, rosbief, américain en andere fijne vleeswaren. Kortom, een keuken uit een tijd dat vegetariërs nog grote uitzonderingen waren.

Aangezien ik er voor de middagspits binnenstap, is het er nog erg rustig. Maar daar komt binnen een dik kwartier zeker en vast verandering in, verzekert de dienster. Op die drukte wacht ik liever niet. Vandaar dat ik snel mijn blik op het krijtbord boven de toog laat vallen. Gelukkig is wat het menu betreft de navelstreng met het de traditionele Belgisch-Brusselse keuken van het moederhuis niet helemaal doorgeknipt. Dat bewijst de ‘Brusseleir’, een broodje met witte of zwarte pens, compote, rode of witte kool en mosterd. Lekkers van bij ons.

11:55:12

Onder het motto Nomen est omen kies ik niettemin voor het broodje ‘Viva M’Boma’ (vleesbrood, ei, wortelen, kaas, sla, ketchup en mosterd). Voor de rekening maakt mijn keuze geen verschil. Voor elk broodje wordt het vaste tarief van 3,25 euro aangerekend. Gourmands die liever een andere broodsoort hebben dan wit stokbrood, moeten een halve euro opleggen.

lunchen bij Viva M'Boma in Brussel lunchen bij Viva M'Boma in Brussel

De dienster noteert mijn keuze, maar werkt eerst nog een aantal broodjes op die per telefoon besteld werden. Geen nood, dit broodje is toch voor de honger die komt want pas een dik halfuur nadat ik er buitenstap zie ik de kans om er mijn tanden in te zetten. Gelukkig is mijn broodje tegen dan nog niet te wak geworden. Om alle ingrediënten in één hap samen te proeven, sper ik de mond zo wijd mogelijk open. Met al dat beleg is het een stevig uit de kluiten gewassen broodje geworden.

Maar is de smaak even stevig? Helaas niet. Het vleesbrood is nochtans perfect gebakken, in combinatie met de scherpe mosterd blijft het een onovertroffen klassieker. Die smaak gaat jammer genoeg verloren door het fletse trio van ongekruide wortelen, sla en jonge kaas. Eigenlijk is dit beleg voor twee broodjes in één exemplaar en dat is wat van het goede te veel. Ik kiep er wat wortelen, ei en kaas uit. Zonde, maar zo smaakt het heerlijke vleesbrood des te meer.

Waar?


Grotere kaart weergeven  

(ks) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?