Toeareg Eethuis: Korrels, laagjes en gaatjes

De Toeareg is niet enkel een Noord-Afrikaanse bevolkingsgroep – onder andere bekend vanwege de gesluierde mannen en ongesluierde vrouwen – maar ook een Marokkaans eethuis in de Leuvense Parijsstraat. In dit wat kitscherig ingerichte maar wel bijzonder gezellige restaurant kan je terecht voor zowat al de heerlijkheden die de Maghrebijnse keuken te bieden heeft.

13 augustus 2011

Delen

Touareg Leuven
Toeareg Eethuis
Parijsstraat 37
3000 Leuven
www.toeareg.be

Score: 3 / 5

De kaart vangt aan met een ruime keuze aan warme en koude tapas, van groene pepers, dolmades (gevulde wijnblaadjes), houmous en zalloek (gekruide aubergine) tot een wortelslaatje met yoghurt en verse gember. Voor 3 euro kan je al een lekkere Marokkaanse soep krijgen.

Gevulde filodeegblaadjes

Wie uitgebreid wil lunchen heeft uiteraard de mogelijkheid om een van de vele couscous- en tajinegerechten uit te proberen. Vlees en vis van de grill worden opgediend met sla, sausjes, en frietjes, rijst, couscous of brood. Ook vegetariers kunnen bij Toeareg genieten van de Noord-Afrikaanse keuken. Couscous en tajine zijn ook zonder vlees te verkrijgen, en wie zin heeft in iets lichters kiest voor een mezzeschotel met verschillende vegetarische hapjes zoals falafel en tzatziki. Mediterraans getinte salades en pastilla’s prijken eveneens op het menu. Een pastilla bestaat uit filodeegblaadjes die gevuld zijn met kip en amandelen of met vis.

Touareg Leuven Touareg Leuven 

Zelf kom ik vandaag niet voor de lunch, maar wel voor een origineel ontbijt. Toeareg staat bekend om het bijzonder uitgebreide Marokkaanse ontbijt dat hier wordt opgediend. Een kleine waarschuwing: wie zijn zinnen zet op de meest uitgebreide formule, moet niet denken in de eerste uren die er op volgen nog veel werk te verzetten. Voor 8,50 euro krijg je niet alleen huisgemaakt brood (batbout), maar ook verschillende soorten pannenkoeken op je fraai beschilderde bord.

Muntthee

Zo is er de pannenkoek van griesmeelkorrels (harsha), de pannenkoek met verschillende laagjes (lemcemen) en – mijn persoonlijke favoriet – de pannenkoek met gatjes (baghrir). In de fleurige mini-tajines die erbij worden geserveerd, schitteren verse lekkernijen als honing, feta, confituur en boter. Een bord met Marokkaanse koekjes dient als vroeg dessert. Om te drinken krijg ik een glas versgeperst fruitsap en ook de vakkundig ingeschonken muntthee mocht niet ontbreken.

Touareg Leuven Touareg Leuven 

Waar?


Grotere kaart weergeven    

(mo)  

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?