Tasty World: Veggie fastfood

Dat je als vegetariër niet van een burger verstoken moet blijven, bewijst Tasty World. Deze fastfoodkeet grossiert in de veggieburgers, maar biedt ook gezonde sapjes aan zoals soep en smoothies. En wie dacht dat vooral geitewollesokken hier de weg naar vinden, think again. Intussen zijn ook veel overtuigde vleeseters fan, zodat er intussen al twee vestigingen van bestaan in Gent.

10 december 2009

Delen

Tasty World in Gent
Tasty World
Hoogpoort 1
9000 Gent
09/225.74.07
www.tastyworld.be

Score: 4 / 5

12:07:56

Ik trek naar de heimat van Tasty World, die in de Hoogpoort. Achter de toog staan twee diensters om me te verwelkomen, de ene met neuspiercing, de andere met tattoo. Allebei erg vriendelijk en meteen klaar om mijn bestelling op te nemen. De uitgebreide keuze aan vegetarische burgers (de term ‘hamburger’ is hier niet op zijn plaats) doet me twijfelen. Daarnaast springt de lijst aan slaatjes en soepjes in het oog. In de koeltoog ligt dan ook een arsenaal aan vers gesneden exemplaren te wachten.

Om de knoop door te hakken ga ik voor de Tasty burger, een schijf met een groentemix gecombineerd met bieslooksaus, sla, tomaat, wortel en ui (5 euro). Kwestie van er een compleet groentefestijn van te maken, neem ik ook nog een klein ‘slaslaatje’ (3 euro). Je kan het meeste op de kaart trouwens in small, medium of large krijgen. ‘Wenst u een bruin broodje voor de burger’, klinkt het van achter de toog. ‘Dat kost wel een halve euro meer’. Vooruit dan maar.

12:28:56

Omdat de dienster belooft het eten aan tafel te brengen, neem ik in afwachting plaats op een van de kleurrijke poefs. Aan de muur voor me hangt een poster met een overzicht van de verschillende soorten vitamines en mineralen met hun respectieve functie. Iets verder prijkt een kader met de redenen waarom je voor Tasty World zou kiezen. Helemaal bovenaan: ‘Omdat het gewoon lekker is’.

Lunch bij Tasty World in Gent Lunch bij Tasty World in Gent

Het slaatje dat me wordt voorgeschoteld ziet er alleszins erg fris en kleurrijk uit. Ik spot een allegaartje van rauwe groenten zoals tomaat en rode biet naast olijven en gedroogde tomaatjes, begeleid door een lichte dressing. Een mix waar weinig over nagedacht lijkt, buiten dan zoveel mogelijk in één kom te krijgen. Maar die barst wel van de eerlijke smaken, al zijn de olijven wat te overheersend om de andere groenten alle eer aan te doen.

De burger zit dan weer in een papiertje verpakt. De inhoud van het pakketje ziet er minder aantrekkelijk uit dan het slaatje. Maar de groenteschijf loopt vlotjes binnen, de granen in het bruine broodje komen goed naar voor terwijl de sla, tomaat en dressing zorgen voor een frisse toets. Want al ziet deze burger er misschien geen volledige maaltijd uit, vullen doet hij wel. En ook als niet-vegetariër eten we hem graag tot de laatste kruimel op.

Waar?


Grotere kaart weergeven 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?